tisdag 6 augusti 2024

ÖSK - Östersund 4 - 1 ( 1 - 1 )

                     Erik Andersson   Foto: ÖSK Fotboll
   För andra året i rad gör Järdler ett bra sommarfönster. Förra året var det Kalle och Kroon, den här sommar är det Yasin och Erik Andersson. Alla fyra har rutin i massor från både allsvenskan och superettan. Alla har dessutom gjort sejourer utomlands. Bloggen hoppas att denna kvartett får rätsida på lagets spel. Just nu är det osäkert i de bakre leden, men om Erik Andersson kan leverera bollar framåt så kan det kanske vara detsamma även om det naturligtvis inte håller på sikt. Men nu måste svartvitt börja göra mål och ta poäng. Innan dagens möte med Östersund har Sport halkat ner på kvalplats i den jämna tabellen med fjorton omgångar kvar att spela. Det måste bli ändring på det idag. Vad bloggen ser innan match är att Mo Saeid fortfarande har problem med lårets framsida och är osäker på start. I övrigt så verkar det vara skadefritt och just nu inga avstängningar för varningar även om halvdussinet spelare är i farozonen för avstängning framöver varav målvakten Malte Påhlsson är en. 
   De tidigare möten på Behrn mot dagens motståndare från Jämtland finns att läsa på följande länkar 2016 2017 2018 2020 2021 2022 2023 och har varit till övervägande delen positiva för Sport om än målfattiga drabbningar.

Idag blev det ett riktigt målfyrverkeri i motsats till de senaste årens möten. ÖSK började piggt och taggat och redan i 10:e har Yasin en bra chans för hemmalaget. Även Östersund är skickliga i offensiven och rinner i 23:e minuten igenom ett ihåligt försvar som missar i markeringen på Sebastian Karlsson Grach. Han rinner snyggt igenom och lättar bollen i en liten båge över utrusande Påhlsson. 0-1 till bortalaget. Men idag kunde inget stoppa de svartvita och i 32:a dras Yasin ned i friläge och det blåses straff efter linjemannens ingripande. Kalle gör en sk panenka som målvakten får handen på men KH slår in returen och 1-1 är ett faktum. Från straffmålet har svartvitt spelet resten av matchen och spelar furiöst och med en energi som vi sällan sett på de senaste åren. Chanserna avlöser varandra genom Kalle, Yasin och Kroon. Vet inte om det är Erik Anderssons intåg i laget eller om laget fått en hårtork av Järdler, men det är ett nytt lag bloggen och övriga 3351på läktaren får se idag. Erik håller en helt annan kvalité än övriga och spelar med intelligens och stringens i passningsspelet. Han ligger högt uppe i planen strax bakom de två i anfallet och dessa tre kommer att bli en vinnande formula i höstens superetta. 
   I 48 minuten stressar Yasin fram en frispark och utvisning för hands på N´sa som får sin andra varning. Frisparken slås av Yasin på Hopcutts arm i muren och domaren blåser straff. Den här gången placerar Kalle bollen säkert i målvaktens högra hörna. 2-1! ÖSK släpper inte på gasen och i 57:e landar bollen framför fötterna på Sebastian Crona som får till en bomb i målvaktens vänstra kryss. 3-1 och publiken tror inte sina ögon. Kubanerna går i spinn och GFÖ jublar stolt. I 70:e har Järdler tänkt byta Erik Andersson men norsken slår en smörpass på bladet och Erik kan enkelt rulla in bollen vid första stolpen. 4-1 och euforin på läktarna vet inga gränser. Vilken målexplosion denna vackra och minnesvärda sommarkväll.
   Bloggen kan bara hoppas att övriga i laget lär sig av Erik Anderssons distinkta passningsteknik nu när ÖSK gett upp samarbetet med Eija Fedoroff. En fröjd att se och otroligt effektivt. Vilket tillslag. Vilken bollträff.
   Bästa svartvit idag var Samuel Kroon, Kalle Holmberg, Ahmed Yasin och Erik Andersson. Det vill säga årets och förra årets sommarvärvningar. Men hela laget gjorde en helgjuten insats som lovar mycket mer. Grattis till segern!
   För övrigt anser bloggen att Behrn arena borde byggas in av läktare om det finns några resurser kvar när kommunal skola, vård och omsorg fått tillräckligt för sin verksamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ÖSK - Sandvikens IF 1 - 0 ( 0 - 0 )

Axén firar det nytagna körkortet.  Axen lugnet själv i studion  Foto: Fotbolldirekt     Dagens motståndare, Sandvikens IF, är nya för blogge...