onsdag 22 september 2021

ÖSK - Östersund ( 0 - 0 ) 2 - 0

   Ojoj nu är det allvar av allvarligaste slag om ÖSK vill vara kvar i allsvenskan. Final i varje match som återstår av säsongen gäller men en förlust idag ger en sistaplats i tabellen.  Det här var inget bloggen såg när säsongen startade. Då var bloggen optimistisk och såg fram mot säsongen, i det läget fanns också förstärkningarna Besara och Hamad på horisonten. Värvningar som hittills inte riktigt levererat. Nu har man värvat Richard Friday och Patrick Luan som ännu inte visat sig vara några avgörande värvningar. Martin Broberg och Jake Larsson fortsätter att vara skadade och sjuka och har tyvärr inte gjort någon supporter glad på hela säsongen. Föreningen har inte lyckats att på ett bra sätt fylla luckan efter Oscar Jansson som räddade flera omöjliga bollar och därmed också flera poäng till svartvitt. Det är bara att hoppas laget inser allvaret och verkligen kämpar idag till sista blodsdroppen. Det ska vara blodsmak i munnen på samtliga spelare idag i 90 minuter.

Iron-Mike styr upp hösten Foto: ÖSK
   Östersund vann i senaste omgången och är därmed bara en poäng bakom ÖSK medan avståndet uppåt i
tabellen blir större för varje omgång som spelas. Om bloggen tittar i kaffesumpen ser man ett avgörande mellan Degerfors och ÖSK om den negativa kvalplatsen. Tidigare matcher under bloggens överinseende mellan de båda Ö-lagen 2016 2017 2018 2020 har varit blandade historier med varierad framgång för svartvitt. Men bloggen ger inte upp än, det är massor av poäng att spela om och någon gång kommer det att vända. En tredjedel av serien är kvar och trettio poäng kvar att spela om. ÖSK är ett höstlag och det finns mycket kunnande och rutin i laget parat med ungdomlig entusiasm. Det är bara självförtroendet som just nu saknas men det är tillbaka fortare än vad vi supportrar anar bara laget kan få en seger. 

   Nervös matchinledning på plan, framför teven och på läktaren. Småkylig höstkväll bloggen borde kanske varit på plats men starkt stöd av Kubanerna i inledningen. Svartvitt har initiativet och får flera hörnor i första medan jämtlänningarna satsar på kontring. Farlig frispark i 7:e för ÖSK som Besara drar rakt i muren får en resultatlös hörna. Första halvlek är ett ställningskrig där ÖSK har bollen och Östersund har de hetaste möjligheter. Ingen spelare på plan kan påstå att det är ett högt tempo på matchen och spelarna ser märkbart tagna av stundens allvar. Felpass, felbedömningar och dåligt tajmade löpningar sätter sin prägel på första halvlek. ÖSKare med blodsmak efter första är Besara, Walker, Collander och Seger.

     Svartvitt går för tre poäng men Östersund är farliga i kontringarna och spelet i ÖSKs box osäkert där hemmalaget agerar ihåligt och osynkat. Jätteläge i 66:e som Östersund sumpar, Walker orsakar men också den som räddar läget. Tre poäng känns långt bort i nuläget av matchen. En tilltrasslad situation i 68:e ger ÖSK en bra chans där flera svartvita står och trampar på varandra och bollen i straffområdet. Seger avslutar med ett skott halvmetern utanför. Jake Larsson kommer in med sprittande ben, kan han måla? Broberg och Gerzic kommer in och lyckas skapa en vass chans direkt, men inget mål. I 84:e gör ÖSK äntligen mål och vem om inte altmeister Nordin Gerzic. Inget vackert mål, men vem bryr sig? 1 - 0 och lyckan i Närke är total.  I 95:e minuten får plötsligt Martin Broberg bollen på målområdeslinjen som dundrar upp bollen i nättaket. Upprinnelsen är en snabb frispark från Besara efter fint förarbete av Hamad. 2-0 Bäst i ÖSK den här kvällen är Kevin Walker, Kevin Wright och Nahir Besara med ett piggt inhopp av Jake Larsson. Men hela laget ska ha beröm för en stark kämpainsats. 

   För övrigt anser bloggen att Behrn arena borde byggas in av läktare om det finns några resurser kvar när skola, vård och omsorg fått tillräckligt för sin verksamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ÖSK - Sandvikens IF 1 - 0 ( 0 - 0 )

Axén firar det nytagna körkortet.  Axen lugnet själv i studion  Foto: Fotbolldirekt     Dagens motståndare, Sandvikens IF, är nya för blogge...