söndag 3 oktober 2021

ÖSK - BK Häcken ( 0 - 2 ) 1 - 2

Årets allsvenska är på väg in i ett avgörande skede och varje match gäller mycket. Det är pengar, karriärer och allsvensk status på spel i varje match och varje minut. Svartvitt har haft kniven på strupen länge och haft ruskigt svårt att leverera. Dessutom har laget en usel målskillnad vilket i slutändan kan var till nackdel för laget om flera av lagen i bottenstriden hamnar på samma poäng. Dagens motståndare Häcken har marginal till bottenstriden, om än bara fyra, och ett lag om haft lätt för Sport genom åren. Just nu är Häcken Götets bästa lag då IFK Gbg går kräftgång i tabellen och kan snart blir  en räddningsplanka för Sportklubben. På Behrn har lagen spelat 2016  2017  2019  2020 inför bloggens argusögon men hemmalaget har fått en mager poängutdelning, endast tre poäng av tolv möjliga på hemmplast. Måtte det bli tre idag. Det måste bli tre poäng idag.
Agon nätade senast och Jake pigg mot ÖFK
  ÖSKs spelartrupp fortsätter att vara en sjukstuga där spelare skadar sig stup i kvarten. Är det verkligen så i alla allsvenska föreningar? Eller är det fel på träningsupplägget eller konstgräset? Nåt är det som inte är som det ska kan man som utomstående konstatera. Walker, Mårtensson, Agon, Hamad, Broberg är alla frågetecken inför den viktiga matchen idag. Moro är tillbaka, förhoppningsvis i 90 minuter. Målvaktsfrågan är också öppen då vi har två jämna målvakter som båda har sina för och nackdelar och det blir Krasniqi som idag får förtroendet mellan stolparna. Den matchen som återigen får ta in publik till hela arenan, synd bara att vädret inte riktigt är med på noterna. Svartvitt behöver allt stöd de kan få från läktarplats i positiva tillrop och jubel. Lika viktigt som att laget på planen jobbar för tre poäng. Idag och resten av hösten är ingenting gratis.

Matchen startar och ÖSK försöker men det är nervöst hos svartvitt. I fjärde minuten går baksidan på Wright och ÖSK får sätta in Ali istället på högerbacken och Hjertstrand får byta kant. Ännu en spelare på skadelistan. Ska det aldrig sluta?  Under första har ÖSK mest boll men lyckas sällan skapa något farligt och Häcken är inte så intresserade att gå framåt. Trist match än så länge när första 25 minuterna spelats. ÖSK kommer ofta till inlägg men Häckenförsvaret står rätt eller så är inlägget långt från närmaste vitklädd spelare. Avsluten på mål i första halvlek är lätträknade för båda lagen. Men i 47 minuten skyfflar Häcken in bollen efter en hörna då bollen hamnar fritt på marken framför Krasniqi. 5 vita spelare står som förstenade och kan inget göra. Det luktade offside på en Häckenkille som screenade borta en försvarare. På en retur i 49:e från Krasniqi skjuter sedan Röva in bollen och gör 2-0. Fullständigt onödigt när ÖSK egentligen borde spelat av halvleken på 0-0. Friday, Hamad och Walker piggaste svartvita i första halvlek.
   Andra halvlek börjar med straff för ÖSK. Dennis Collander som precis kommit in blir överkörd och kämpar sig till säsongens första straff för Sport. Besara slår till från elva meter och reduceringen är ett faktum. 1-2 och bästa möjliga start på andra halvlek. Ska ÖSK vända ett 0-2 underläge mot Häcken för andra gången i året allsvenska? ÖSK fick mycket självförtroende i och med straffmålet och anfaller nu intensivt men det gäller att se upp för kontringar. ÖSK jagar en kvittering men slarvar och det byts också friskt i hemmalaget vilket hjälper till att skapa oreda. Collander som byttes in i halvtid byts skada ut och in kommer Nordin med en dryg kvart kvar. Gammgubben Nordin på topp sista kvarten, men vad hjälper det.
Sista kvarten ser mest ut som en match i de lägre divisionerna med snedpass, missförstånd, trångt och en massa bökande med och utan boll.
Besara, Moro, Walker och Collander kan kvittera ut betyget som bästa ÖSKare idag men även dessa spelare skulle kunnat vara bättre.
   För övrigt anser bloggen att Behrn arena borde byggas in av läktare om det finns några resurser kvar när skola, vård och omsorg fått tillräckligt för sin verksamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ÖSK - Sandvikens IF 1 - 0 ( 0 - 0 )

Axén firar det nytagna körkortet.  Axen lugnet själv i studion  Foto: Fotbolldirekt     Dagens motståndare, Sandvikens IF, är nya för blogge...