torsdag 2 juli 2020

ÖSK - Häcken 0 - 0 ( 0 - 0 )

    Allsvenskan 2020 rullar på i rasande fart under heta sommarveckor och som supporter hinner man varken smälta förluster eller glädjas åt vinster förrän nästa match är på gång och ska försnackas.
Idag är Röva från Göteborg på besök. Tippade högt upp i tabellen, men de gulsvarta från Hisingen har inte infriat bloggens högt ställda förväntningar på laget.
Tidigare matcher på Vallen mot Häcken 2016 2017 2019 har alla varit en svår nöt att knäcka för hemmalaget. Inte annat är att förvänta idag. Laget från Götet ligger en poäng före i tabellen inför dagens match.
    I år har det svartvita laget varit på både på topp och bottennivå när det gäller prestation och inspelade poäng. Svartvitt har räddats av kulturbäraren och sista utposten Oscar Jansson som agerat levande vägg när nerverna varit på helspänn i försvaret och felpassen stått som spön i backen i ett vildsint sommarregn.
Oscar J, bäst i år i ÖSK.     Bild: Fotbollstransfers
 
   Tyvärr har det fina spelet och självförtroendet från de två inledande omgångarna försvunnit helt men två oavgjorda har det i alla fall blivit när laget underpresterat i de två senaste omgångarna. Men med trepoängssystemet räcker inte en poäng per match långt. Det märktes för några säsonger sedan då ÖSK nära nog halkade ur allsvenskan på grund av för många oavgjorda matcher.
   Framåt var det kul att Agon gjorde en balja nu senast i Borås men bloggen ser också att Erik Björndahl som startar idag är en tillgång speciellt i luften och han vinner dueller till skillnad från många andra kortväxta svartvita lirare. ÖSK får se upp med gamle lagkamraten Ahmed Yasin som trivs på högerkanten i Häckens elva. Kjäll bör nog också ta sig en funderare på om han inte ska vila Besara snarast då han spelat alla matcher och inte var fulltränade när Nahir startade allsvenskan efter sitt cypriotiska proffsäventyr. Besara är inte riktigt lika het som de första matcherna och nu kan Nordin avlasta då han verkar vara kvitt sin hälskada. Viktigt att inte slita för mycket på Besara då belastningen är hög på de spelare som inte vilar när säsongen både är lång och intensiv. Varför inte låta unge Collander pröva några allsvenska minuter eller ge David Seger en startplats, en spelare som varit en positiv injektion de matcher han fått göra inhopp.
   En rivstart på matchen ger en speedig inledning där ÖSK verkar vilja mest. Båda lagen verkar gå för seger och vill undvika delad pott. Jack Lahne får en första chans efter 15 minuter men skottet går utanför.
ÖSK spelar alldeles för långsamt och försiktigt. Ingen svartvit vågar in och kriga i motståndarnas straffområde när laget försöker komma runt på kanterna. Istället rullar Sport tillbaka bollen till försvaret och chansen är borta. Tyvärr verkar det som om Lahne och Wright tar ut varandra på vänsterkanten så istället för två snabba och giftiga anfallsvapen är det två vilsna speedkulor som inte får mycket uträttat i matchen. Besara har ett lurigt skott i 43:e minuten som touchar en Häckenspelare. Första halvlek imponerar Erik Björndahl med bra huvudspel på mittplan medan Besara och Nordin håller hov på mittfältet.
   I andra halvlek startar Häcken bäst och skapar några lägen de första fem minuterna. Genomgående är alla tekniska fel Sport gör även om de är betydligt färre än senast. Häcken stressar svartvitt till enkla misstag. Märkligt är också att ÖSK har svårt att få till hörnor, inlägg och frisparkar till rätt adress i motståndarnas straffområde även Skovgaards uppspel har sällan rätt adress. I andra halvlek får Oscar jobba betydligt mer och spelar säkert.
   Plötsligt vinner Johan Mårtensson en duell i 60:e minuten och går mot mål med ett vasst skott som tvingar målvakten till en räddning och en resultatlösa hörna. Detta blir en injektion för svartvitt som går framåt med större intensitet, hela matchen sätter fart och även Häcken skapar chanser men ännu inga riktigt heta möjligheter. Sista femton av matchen blir intensiv då båda lagen vill vinna. Hörnor och frisparkar för båda lagen och hawaiifotboll som ger tränarna i båda lagen gråa hår.
I andra halvlek kämpar de svartvita spelarna men Oscar gör några fina matchavgörande räddningar och får ett extra plus för andra halvlek. 

För övrigt anser bloggen att Behrn arena borde byggas in av läktare om det finns några resurser kvar när skola, vård och omsorg fått tillräckligt för sin verksamhet.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ÖSK - Sandvikens IF 1 - 0 ( 0 - 0 )

Axén firar det nytagna körkortet.  Axen lugnet själv i studion  Foto: Fotbolldirekt     Dagens motståndare, Sandvikens IF, är nya för blogge...