måndag 9 maj 2022

ÖSK - Östersund FK ( 0 - 0 ) 1 - 0

William Eskelinen ny burväktare i ÖSK.
   Dags igen för ÖSK att möta ett av lagen som tillsammans med svartvitt ramlade ur allsvenskan förra säsongen. Östersund dansade några år i allsvenskan och ute i Europa men bubblan sprack och laget och klubbens ledning spreds för vinden. Ordföranden satt till och med bakom lås och bom under en tid men tar nu nya tag. Östersund var det enda lag som ÖSK hade bakom sig i förra årets allsvenska tabell och även i år har Sport jämtarna bakom sig i tabellen, än så länge. 
   Den stora utmaningen är att göra en bra start på matchen. Inledningarna på matcherna hittills i årets Superetta har varit skrattretande dåliga och svartvitt har gett sig själva en uppförsbacke i matchen helt i onödan och fått jobba sig tillbaka in i fighten igen i andra halvlek. En strategi som inte håller om man vill spela i allsvenskan nästa år. Bloggen hoppas inte att det satt sig i huvudet på spelarna utan att de kan hålla emot både motståndare och hjärnspöken.

   Under de senaste åren har lagen stött på varandra flera gånger och i höstas var matchen mot ÖFK en av få segrar under hösten för Sport. 2016 2017 2018 2020 2021 spelades matcher mellan Ö-lagen på Behrn med varierat resultat. och inför ögonen på bloggen. Men till slut gick den allsvenska platsen upp i rök för båda lagen. I år är det en före detta Örebroare som svingar tränarpiskan hos jämtarna. Magnus Powell svartvitts gamla powerforward med lår i Mossbergklass har blivit tränare. Där försöker han nu bygga upp något nytt med resterna av det allsvenska laget. Går lite sådär, men i motsats till Cedergren är han fortfarande kvar på sin post. Han kan tyvärr inte falla tillbaka på en karriär som grismotare heller då han blivit rejält hjulbent med åren.

   Det är en tålmodig, försiktig och trevande inledning på matchen och ÖSK undviker det i årets serie obligatoriska baklängesmålet på hemmaplan efter fem minuter. Kjäll har storstädat i laget och återinfört ett 4-4-2 system med Björndahl den starke på topp bredvid Milleskog den rappe. I försvaret har ytterbackarna för dagen Daniel Gustafsson på höger och Samuel Dahl på vänster fått order om att vara offensiva och speciellt Dahl är framgångsrik i första. På mitten kämpar och springer Seger så rosorna på kinderna slår ut tidigt. Det dröjer till 24 minuten av halvleken innan chanser börjar produceras och det är ÖSK som står för dem. I 28 dansar Moros bredsida på mållinjen och i 30 nickar Björndahl den första av många gånger idag på mål men tyvärr löst eller från för långt håll så jämten i målet enkelt tar de dalande bollarna. Bra ändå att han kommer till chanser när han skaver rejält på kalufsen den här matchen vilket lovar gott inför framtiden.

    I andra startar ÖSK i ett högre tempo och radar upp flera chanser första tio men lyckas inte få hål på jämtarna vilket oroar bloggen på läktaren. Ska det bli en nolla igen i målkolumnen för svartvitt, viktigt att få utdelning. ÖSK utnyttjar kanterna exemplariskt och sätter stor press på Östersunds försvar som blir yra i mössan av alla småpassningar fram och tillbaka framförallt på högerkanten där Yasin, Gustafsson, Seger och några till har lekstuga. Thill som kommit in i mitten av andra får till ett skott/hopslag som går in i en båge över jämtgubben längst bak och ledningen är ett förlösande faktum på Behrn. Ska man som gnälliga närking säga något om dagens uddamålsseger så är det att man nog med tanke på alla chanser borde fått in en balja ytterligare. Ett mål Thill! Det är bra coachat av Kjäll som vågat röra om i gryta och sätta sin egen prägel på laget och ta obekväma beslut i laguttagningen. Nya ytterbackar och nytt spelsystem i en mix av nytt och gammalt, ungt och rutinerat. Det gillar bloggen. Samuel Dahl, Ahmed Yasin och David Seger med Vincent Thill som extra krydda på anrättningen är bästa idag.

   För övrigt anser bloggen att Behrn arena borde byggas in av läktare om det finns några resurser kvar när skola, vård och omsorg fått tillräckligt för sin verksamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ÖSK - Sandvikens IF 1 - 0 ( 0 - 0 )

Axén firar det nytagna körkortet.  Axen lugnet själv i studion  Foto: Fotbolldirekt     Dagens motståndare, Sandvikens IF, är nya för blogge...