onsdag 4 maj 2022

Coverkonsert på Makeriet

Josie and the Cousins på Makeriet
    Efter ett 27 månader långt pandemiskt uppehåll står Josie and the Cousins återigen på scen. Det 15 man starka coverbandet intar scenen på Makeriet och det är fullt på scenen. Inte riktigt lika fullt som sist och bandet är värd en större scen och större publik även om det var lapp på luckan denna majkväll. 

   Vi får vara med på en kronologisk musikalisk odyssé genom Steely Dans karriär där gitarr, blås, komp, kör, sång och klaviatur ger oss en trogen tolkning av originalen som för evigt etsat sig fast i många medelålders musikaliska minne. Rikki don´t loose that number, Steely Dans största listframgång med en fjärde plats på Billboard 1974 inleder. Även deras filmmusik FM från filmen med samma namn finns med i kvällens låtlista. Smakproven från det mest framgångsrika albumet Aja är många Black Cow, Home at Last, Josie och Peg får publiken med på noterna. Det välkammade gänget får till ett sväng som får alla att känna sig som om de vore på jazzklubb i New York och stämningen och gunget sitter där det ska precis som om man lyssnat på originalet.

Fullt blås i majkvällen
   I andra akten fortsätter låtarna att varvas med anekdotiskt mellansnack. Det är hits som blandas med bandmedlemmarnas personliga favoriter och mer obskyra låtar för den genomsnittlige Steely Dan-lyssnaren. Som avslutning får vi några smakprov från Donald Fagens solokatalog där skivan Nightfly bidrar med flera låtar. 

  Det är 15 skickliga "amatörmusiker" med gedigen musikalsik bakgrund vi får höra på scen. De behandlar materialet med finess, teknisk skicklighet och ett stort mått av coolness framför en kunnig publik i en mysig miljö. Det som stör är ljudbilden som gör att vissa delar av bandet emellanåt försvinner. Ibland blås, ibland gitarr och ibland trummor som drunknar och försvinner för bloggen. Om det är lokalen, tekniken eller ljudkillen vet inte bloggen. Men ljudet var en liten skuffelse i en annars härlig musikalisk upplevelse.

Konserten får 8 Markaskogar av tio möjliga


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ÖSK - Sandvikens IF 1 - 0 ( 0 - 0 )

Axén firar det nytagna körkortet.  Axen lugnet själv i studion  Foto: Fotbolldirekt     Dagens motståndare, Sandvikens IF, är nya för blogge...