måndag 22 april 2024

ÖSK - Varberg BOIS 3 - 1 ( 1 - 0 )


Brunkare Modig tungan på vågen.
   Tre matcher och tre förluster i inledningen av serien för svartvitt. ÖSK måste brösta superettan och inse att inget är gratis och gamla meriter är ointressanta. Serien är jämn och alla kan slå alla. Spelarna vet aldrig när domaren blåser, så det gäller att stå upp och spela till visslan ljuder. Distinktare pass och mer distinkta inlägg med mer folk i offensivt straffområde är en önskan från bloggen. Idag i fjärde omgången tog ÖSK emot nedflyttade Varberg med Tobias Linderoth som fotskadad tränare. Goda råd var dyra och brunkare Jesper Modig gjorde seriedebut för svartvitt efter en lårskada. Brunkare behövs i hemmalaget då allt för många spelare är unga, tunna och orutinerade. Idag var han skillnaden mellan vinst och förlust. Han gav laget trygghet och stabilitet när han styrde och ställde längst bak i fyrbackslinjen. Lagets andra elaking, Sebastian Crona, har tagit plats på det defensiva mittfältet. Idag lyckades Crona bli utvisad efter två onödiga varningar. En för snack och en för hands. Dessutom minuter efter två ett målet med 17 minuter kvar. Enormt onödigt. Skadelistan börjar kortas ner i hemmalaget men fortfarande är nyckelspelarna skadebenägna vilket är oroväckande då spelartruppen är liten och innehåller få, men ack så viktiga kuggar i lagmaskineriet. Innan matchen idag hamnade även Elias Barsoum på listan förutom Kroon sedan tidigare. Det har varit mycket tjat om Järdlers vara eller inte vara som tränare mellan matcherna, men det är viktigt att spelarna på planen gör sitt jobb och det har inte hänt på de tre första omgångarna. Men idag var det annorlunda.

   Varberg är ingen ny motståndare men lagen har inte mötts ofta förutom 2020 och 2021 då det har varit fighter mellan lagen. Båda gångerna i allsvenskan med en seger för respektive lag här på Behrn. I alla tre möten har det nu varit olika tränare för Sport. Inte konstigt då tränarkarusellen hos ÖSK varit farsartad de senaste fyra åren. Dagens match var ett bottenmöte i Superettan.

   Det märktes att Sport ville vinna idag. Spelarna var inställda på hårt jobb och genomförde matchplanen i 97 minuter synnerligen disciplinerat. Första halvlek var en jämn tillställning med halvchanser och chanser för båda lagen. Malte Pålsson i buren gjorde några fina och viktiga räddningar och i 45:e minuten får Peter Gwargis till ett precisionsinlägg som landade på Mo Saeids huvud. Kvalitétsinlägg och Gwargis bästa touch i matchen. Precis i rätt psykologiskt ögonblick för Sport för en gångs skull. Bandyapplåder från läktaren där 2823 på läktaren värmdes upp i den svinkalla måndagskvällen. Tyvärr lyckades Varberg få in en kvittering i 56:e minuten på ett fint skott efter försvarsslarv. Baklängesmålet fick inte hemmalaget på fall utan Sport fortsatte dominera och jobbade sig tillbaka in i matchen. Trots ett bedrövligt passningsspel lyckades laget göra två mål i andra halvlek Saeid håller klubban i isen i 72 minuten  framför mål och Kalle H bankar in in trean i nättaket i 79:e med bara 10 man. Förspelet var en galen sprint från Backman som dessutom gjorde många löpmeter för ett reducerat svartvitt manskap.

   Malte Pålsson, Mo Saeid och Jesper Modig, bäst idag men hela laget gjorde en fantastisk kämpainsats och på söndag är det dags igen!

   För övrigt anser bloggen att Behrn arena borde byggas in av läktare om det finns några resurser kvar när kommunal skola, vård och omsorg fått tillräckligt för sin verksamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ÖSK - Degerfors IF 2 - 1 ( 0 - 0 )

Hallands bidrag hos Närkingarna     I föregående omgång gjorde de båda derbylagen en platt figur. ÖSK räddade en poäng på en straff i slutsk...