söndag 12 juli 2020

ÖSK - Varberg 1 - 0 (0 - 0)

Bloggen har inga noteringar på möten från tidigare säsonger mellan lagen. Inte så konstigt då Varberg är nykomlingar i allsvenskan, 2020. En pigg sådan trots att laget tappat några av sina bästa spelare från segeråret i Superettan. Robin Book till exempel valde att krita på för svatvitt och idag ställs han mot sitt gamla lag som gått som tåget och överraskat många i årets allsvenska. Varberg ligger innan omgång sju på en mycket bra tredje plats i serien. Ett vasst Varberg som innan säsongen var tippade som en avstigningskandidat.
En pressad manager    Foto: oskfotboll.se
   ÖSK å sin sida dansar på slak lina med anmälningar till fotbollens disciplinkommitté för att föreningen spelat med sjuka spelare i matchen mot Sirius. Dåligt ledarskap får bloggen säga, att släppa fram sjuka spelare till match utan att anmäla till matchläkaren. Hela trovärdigheten för allsvenskans fortsatta existens står på spel med Folkhälsomyndigheten i ena ringhörnan och Kjäll och Co i andra. Vi får se var den historien slutar.
  En tidigare kräkhistoria i föreningen gjorde att bandylaget spelade bort sin plats till Elitserien för några år sedan då samtliga spelare blev sjuka efter att man ätit mat som inte kylts ordentligt innan den förpackades och återuppvärmdes. Den gången var spelarna i laget mer på toaletten än på isen och motståndarna Ljusdal åkte hem matchen skitlätt! En plats i elitserien "down the drain". Vi får hoppas samma sak inte händer med fotbollslaget.
   Varberg inleder matchen starkt och skapar oreda i hemmaförsvaret. Pressar högt som många av svartvitts motståndare. Hjertstrand och Seger är startspelare idag. En ovanligt stor bredd i den svartvita truppen i år. En liten besvikelse så här långt är Albin Granlund som envisas med att spela bakåt och i sidled, han kanske inte trivs på högerbacken. Det märks att ÖSK tränat på spel i motståndarens straffområde. Mer inlägg mot boxen, fler svartvita i boxen. I 23:e minuten har Jack Lahne ett fint distansskott utsidan av stolpen. Farligast hittills i halvleken även om Varberg har några giftiga skott på Mål-Jansson. Tyvärr har hemmalaget fortfarande svårt med precision och adress i crossbollar, frisparkar och hörnor. Under andra halvan av första tar Varberg över spelet och skapar flera bra chanser.
Första halvlekens piggaste hemmaspelare är Benjamin Hjertstrand, Johan Mårtensson och Nahir Besara även David Seeger är pigg och företagsam men en smula orutinerad.
   Andra halvlek börjar med ett visst ÖSK övertag som till slut resulterar i en hörna i 62:a minuten. I ett efterspel till hörnan möter sedan Agon Mehmeti på volley ett inlägg från Mårtensson, och ÖSK ledningen med 1-0 är ett faktum. Varberg försöker sedan gå framåt och har några farliga farligheter men även Sport har några bud på en andra boll i nät även om hallänningarnas chanser är något vassare.  På en hörna i 75:e nickar Björndahl i stolpen efter att har kommit in i matchen. Efter en jämn match tar Svartvitt andra segern för säsongen.
Bäst i hemmalaget idag är Nahir Besara, Johan Mårtensson och David Seger.
För övrigt anser bloggen att Behrn arena borde byggas in av läktare om det finns några resurser kvar när skola, vård och omsorg fått tillräckligt för sin verksamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ÖSK - Sandvikens IF 1 - 0 ( 0 - 0 )

Axén firar det nytagna körkortet.  Axen lugnet själv i studion  Foto: Fotbolldirekt     Dagens motståndare, Sandvikens IF, är nya för blogge...