måndag 13 september 2021

ÖSK - Varberg BOIS ( 0 - 0 ) 0 - 3

 

Gazimbaeffekten låter vänta på sig.
    Det verkar som den allsvenska tabellen ordnat sig i alfabetisk ordning. AIK och Djurgården i topp med de två Ö-lagen har de sista platserna och riskerar i nuläget att komma efter om de inte börjar plocka poäng, Östersund såväl som Örebro. Efter ett långt landslagsuppehåll drar nu allsvenskan igång igen och vi svartvita fans väntar på Gazimbeffekten. Inte alltid lätt av vara anhängare till de svartvita men vi får i alla fall vara med om en känslomässig berg och dalbana där man aldrig riktigt vet hur laget presterar så spänning saknas inte i livet för en sann ÖSK-supporter. I nuläget har tidigare tränaren och numer sportchefen Axel Kjäll plockat mer poäng trots att Vitor Gazimba har haft en bättre spelartrupp till sitt förfogande. Vitor och Kjäll verkade vara ett poänggivande par men verkar mer vilsna och utmärker sig som förlorare var och en för sig på tränarbänken. Gazimba saknar möjligheten att ställa upp med samma lag två matcher i följd, avstängningar, skador eller så är Gazimba själv missnöjd med spelares prestationer. Inte så lätt för laget att då få till ett vägvinnande spel.  
    Idag är det som vanligt en livsviktig match för ÖSK medan Varberg har skaffat sig ett utrymme till det absoluta bottenskiktet av tabellen. Snart börjar räddningsplankorna ta slut för ÖSK om inte laget börjar ta trepoängare. Förra årets match på Behrn slutade i en trepoängare för svartvitt medan årets match i Halland fick ett oturligt slut för Sportklubben som fick vända poänglösa hem på bussresan mot Närke. Kevin Walker och Ali Hussein är avstängda idag medan Andreas Skovgaard är tillbaka från sin avstängning. Denniz Hümmet har blivit proffs i Turkiet så det är nog tänkt att Dennis Collander ska göra målen. Broberg och Jake Larsson är skadad respektive sjuk och bådas säsong har varit mer än lovligt hackig av skador och annat elände. Hur länge håller föreningens tålamod med de två?

   Spelet är igång och Varberg får in en bollen på nick redan efter 1.23 men domaren ger frispark till svartvitt för ruff på Mårtensson. Men va fan pågår nu gubbar, matchen har börjat! I matchinledningen får ÖSK rulla runt med bollen och Varberg väntar på att Sport ska tappa den och då går man direkt på kontring.Friday får en het chans i utsida stolpe på pass från Wright som har lekstuga på vänsterkanten. ÖSK skapar flera hörnor och några halvchanser den första kvarten men Varberg är farliga på kontringar. ÖSK tokpressar och bör få in bollen om laget ska kunna behålla gnistan. Collander är ivrig och rivig på topp och ger Varbergs försvar stora bekymmer. I 24:e minuten skallar Moro en Varbergsspelare och får rött kort direkt. Detta efter att Varbergsspelaren knuffat Moro efter en onödigt spelad boll på den liggande Varbergsspelaren. Var det den allsvenska platsen som rök där? Plötsligt bjuds Varberg in i matchen som ÖSK haft ett fast grepp om och nu är goda råd dyra. En tröst i bedrövelsen är att  det är svårt att spela med en man mer på plan. Det är en tuff match som blev ännu tuffare i och med utvisningen då svartvitt vill få till en utvisning på en hallänning och samtidigt få med sig tre poäng i matchen trots numerärt underläge. Halvleken avslutas med riktig raggarfotboll där chanserna avlöser varandra för båda lagen och där en Varbergsspelare hade öppet mål men sköt högt över. Många dyra nyförvärv i ÖSK osynliga i första halvlek där Collander kämpar sig till ett plusbetyg.
   Varberg gör några byten i halvlek medan ÖSK fortsätter med Mårtensson som mittback istället för utvisade Moro. Hemmalaget är lite mer defensiva till att börja med men Wright rinner igenom i 52:a och fastnar på sista gubbe inom straffområdet och får varning för filmning! Domare Nyberg står inte högt i kurs på Vallen idag. Minuten senare tar Varberg ledning med 0-1 på ett snyggt närskott. Ridå! Nu är Varbergs försvar om möjligt ännu mer kompakt för ÖSK att ta sig igenom. En fästning helt enkelt. På hörna i 72:a skarvar Varberg in 2-0 ledningen. Ännu mer ridå och sorti?! ÖSK agerar håglöst och oinspirerat sista kvarten kanske inte så konstigt med 0-2 i baken och en man mindre på plan. På ett uppgivet hemmalag slår Varberg in 0-3 och då kokar det över för några enstaka i klacken men Nordin och vakterna hindra dem från att komma in på planen och ge sig på hallänningar som firar trean.  Skärpan i passningarna över hela planen saknas hos svartvitt och laget har extremt svårt att nå sina toppar med vettiga bollar. Saknas kompetensen för allsvenskan? Lite konstigt när man förra året kom sjua med ett liknande lag, betydde Oskar i målet så mycket för laget? Det positiva idag är klacken som sjunger oavbrutet och positivt. Bra jobb klacken. Tyvärr ingen match som går  till den allsvenska historien
   Collander och Besara kämpar och Nordin vill mycket när han kom in sista halvtimmen. Kevin Wright springer mycket i offensiven men hans defensiv lämnar mycket i övrigt att önska.

     För övrigt anser bloggen att Behrn arena borde byggas in av läktare om det finns några resurser kvar när skola, vård och omsorg fått tillräckligt för sin verksamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ÖSK - Sandvikens IF 1 - 0 ( 0 - 0 )

Axén firar det nytagna körkortet.  Axen lugnet själv i studion  Foto: Fotbolldirekt     Dagens motståndare, Sandvikens IF, är nya för blogge...