söndag 28 april 2024

ÖSK - IK Brage 2 - 1 ( 1 - 0 )

    Två hemmamatcher på raken och idag i den andra är IK Brage på besök. För andra gången i år då dalkarlarna vann med uddamålet på försäsongen i en av de första träningsmatcherna. Brage har på senare år varit ett riktigt bogey-lag för svartvitt, serien, cupen och träningsmatcher.  Under säsongen 2023 spelades den senaste superettamatchen på Behrn mellan lagen och det mötet slutade med bortaseger för dalmasarna. Som så många gånger förr på senare år hade ÖSK svårt för de grönklädda. 

Globetrotter McCue
   Senaste matchen för Sport gav en efterlängtad seger mot tidigare allsvenskarna Varberg. Vinsten gav en rejäl och välbehövlig boost för självförtroendet. En gedigen laginsats där laget hade bestämt sig för att kämpa till sista blodsdroppen. Jesper Modig tog på sig rollen som pådrivare och försvarsklippa som laget saknat i de tre inledande matcherna. Hans närvaro och inställning fick också flera andra att lyfta sig. Björnstad, McCue, Shlimon, Gwargis, Saeid, Valgeir. Listan kan göras lång på bra insatser senast och förhoppningarna inför dagens möte mot topplaget Brage har ökat och revanschlustan borde vara stor.
   Fortfarande långkalsongväder men det fina vädret lurar runt hörnet men hann inte riktigt fram till matchstart. Lite mer ordning på passningsspelet bara så blir det här bra. Man ska aldrig ändra på ett vinnande lag men ÖSK blir tvingade till det ändå. Sebastian Crona är avstängd efter sin onödiga utvisning senast och istället går Niclas Bergmark hjälpgumma i laget så här långt i serien. Ovärderligt för laget men inte speciellt tryggt för Niclas.
   Idag blev det ingen eftermatchenkorv på Deiles eftersom den kända korvkiosken stod i ljusan låga från i samband med starten av uppvärmningen och under hela matchen. Bloggen fick cykla försiktigt förbi kiosken och polisens avspärrningar. Som tur var låg vinden på bort från Behrn annars hade matchen kunnat bli framskjuten då ett VMA gick ut till omkringboende. 
   ÖSK började starkt och hade ett klart spelövertag utom sista kvarten av matchen. I början resulterade det inte i några speciellt vassa chanser men när Kalle slår in sitt tredje mål för säsongen i 30:e minuten är det en av många chanser Sport skapar i första. Målet kommer efter ett utmärkt förspel av Tobias Björnstad med hjälp av Peter Gwargis. Dessa två börjar så smått bli ett vänsterfotat par att räkna med och hittar varandra i spelet. ÖSK samlar hörnor och frisparkar och dominerar stort i första halvlek. 
   Andra halvlek börjar bra då laget i 51:a minuten tråcklar sig fram på högerkanten och Kalle får till slut över bollen på högerkanten som når en fristående Tobias Björnstad som avancerar några steg och får på en norsk mörsare som går i nät utan chans för målvakten. ÖSK fortsätter sitt offensiva spel och har flera heta chanser utan att få in den i nätmaskorna. Omedvetet drar sig laget tillbaka och Brage får till ett tryck sista kvarten och även en reducering i 86:e på ett närskott, det enda närskott som varken McCue/Modig/Pålsson/Valgeir inte lyckats vara i vägen för.
   Bäst i ÖSK idag var passningsspelet som helt saknade felaktigheter och det nyvunna fighterhjärtat som laget fått värmde de 2930 i publiken. 
   Bästa spelare var annars McCue, Modig, Björnstad alla gjorde dessutom en fantastisk laginsats där även Gwargis börjar bli varm i den svartvita dressen.

    För övrigt anser bloggen att Behrn arena borde byggas in av läktare om det finns några resurser kvar när kommunal skola, vård och omsorg fått tillräckligt för sin verksamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ÖSK - Degerfors IF 2 - 1 ( 0 - 0 )

Hallands bidrag hos Närkingarna     I föregående omgång gjorde de båda derbylagen en platt figur. ÖSK räddade en poäng på en straff i slutsk...