lördag 31 augusti 2024

ÖSK - GIF Sundsvall 0 - 0

Käck matchens positiva
 injektion Foto: ÖSK fotboll
    Två forna allsvenskan lag på dekis spelade på Behrn idag. Sundsvall brukar ansvara för att norrlandsfönstret håller öppet, en uppgift som man delat med Östersund på senare år. Giffarna spelade i måndags och tog en övertygande hemmaseger med 3-0 mot Oddevold medan ÖSK i tisdags fick stryk med uddamålet på Bravida arena av Utsikten. Så det är tight mellan matcherna i väntan på landskampsuppehållet. Sundsvall är ett av de lag som bloggen sett i aktion på Behrn mot Sport många gånger genom åren.  2016 2017 2018 2019 2023 har gett blandade resultat men i våras lyckades Sport med konststycket att vinna på bortaplan med 3-1. Den enda bortavinsten i serien efter 20 omgångar där ÖSK desperat försöker få kontakt med mittenlagen i tabellen medan Giffarna sladdar i botten av tabellen och löper en överhängande risk att degraderas i seriesystemet. En tråkig sak om man nu vill att hela Sverige ska spela fotboll. ÖSK måste spela betydligt bättre framförallt på bortaplan om inte Närke ska bli en vit fläck på fotbollskartan och det lokala elitfotbollsfönstret slår igen med full kraft. ÖSK måste spela mer cyniskt och träna på befriande sparkar. Superettan delar inte ut några skönhetspoäng. Inga avstängda, men skada på Shlimon samt osäkert runt Erik Andersson och Valgeir Valgeirsson. Islänningen fick utgå under matchen mot Utsikten och Erik A spelades försiktigt i en from förhoppning att Sport skulle kunna besegra Kiken utan honom i laget, så han skulle kunna vila sin ljumskar. Gratismatch idag för en publik på 7508 vilket var kul denna soliga augustilördag, men spelet var det inte. Laget har inte gjort någon bra reklam för sig, i år heller, och dagens match kommer att inte att locka fler betalande publik i framtiden. 
   I dagens match var rutin och rätt mental inställning viktig. Den mentala delen är i nuläget enormt viktig hos varje enskild spelare, något som bloggen hoppats på att laget sett som en viktig del i återtåget till allsvenskan. Tyvärr tappade de svartvita humöret idag och det var domaren som fick skulden. Det är så att spelarna måste fokusera på de saker som de som spelare kan påverka och det är inte domarens insats utan sin egen. Matchen urartade i slutsekunderna och samtliga bänkspelare och ledare rusade in för att stävja bråket. Resultatet av bråket var att Modig fick rött kort och två Giffare fick gult. Matchen som sådan var långa stunder ett sömnpiller då Sundsvall gjorde allt för att dra ner på tempot. ÖSK försökte med inlägg både från höger och vänster men ofta fastnade inläggen på förste försvarare. Långa bollar på ytan bakom den lågt stående backlinjen rann ofta ut över kortlinjen och kombinationsspelet i mitten, det lilla som fanns, fastnade på mittbackarna i Sundsvall. ÖSK började annars bra första tio med fyra hörnor utan att riktigt få till nåt farligt utan det var mest nästanschanser fram till 32:a minuten då Yasin fick en dubbelchans som målvakten i Giffarna enkelt motade.
   Andra halvlek ökade pressen från hemmalaget men den där riktigt stora chansen kom aldrig. Oskar Käcks långa inkast var ett farligt vapen och Yasins löpningar likaså. Men hela tiden oroar sig ÖSK-hjärtat på läktaren att det ska komma en kontring och det var med lätt ångest som bloggen följde Medelpadingarnas kontringar. Som tur var det ganska uddlösa kontringar idag och de bollar som rann igenom försvaret togs hand om av Malte Pålsson i målet. En mållös match som lämnade även bloggen mållös.
    Kubanerna och Wärlegård på GFÖ höll föredömligt igång och stöttade laget även om det efter matchen dök upp en trist banderoll på södra stå som drar ner deras betyg rejält. Vad gäller spelarna idag så var det ganska jämngrått även om Oskar Käck spelade till sig flera chanser som högerback. Yasin försökte och sprang och Erik Andersson hade en bra första halvlek för att sedan tröttna.
    För övrigt anser bloggen att Behrn arena borde byggas in av läktare om det finns några resurser kvar när kommunal skola, vård och omsorg fått tillräckligt för sin verksamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Marzahn, mon amour av Katja Oskamp

Katja Oskamp    Katja Oskamp föddes 1970, dotter till en arméofficer och en lärare, var hon på god väg att bli en mönstermedborgare i Östtys...