tisdag 24 oktober 2023

ÖSK - GIF Sundsvall ( 0 - 0 ) 0 - 1

Håll i, håll ut och håll ihop Foto: ÖSK fotboll
   Sedan storvinsten hemma senast mot formsvaga Utsikten har det varit bortaspel och landslagsuppehåll. Men framförallt har ÖSK gått på två minor på bortaplan så när laget kunnat få häng på femteplatsen riskerar föreningen nu istället en riktig nagelbitare de sista fyra omgångarna. Risken för kvalspel är en realitet och direktnedflyttning en teoretisk möjlighet. Bottenkonkurrenten Giffarna från Sundsvall var idag på Behrn för en viktig match, två före detta allsvenska lag på dekis möttes. Lagen har stött på varandra förut på Vallen men då i högsta serien med bloggen som närvarande vittne  2019  2018  2017  2016  Idag var Kevin Walker och Valgeir Valgeirsson avstängda i hemmalaget. Skadeläget är fortfarande att Axel Andrésson är lårskadad och inte alls med idag. Backmans ljumskar är sköra men han spelar. Jake Larsson verkar blivit smittad av Kroon och låg nedbäddad dagarna innan match, han börjar på bänken. Malik Mokede verkar blivit förkyld och sjuk djupt nere i Järdlers frysbox. Lucas Shlimon var ett osäkert kort utifrån skada innan matchstart men han är med i truppen och Moro som vanligt insvept i mystik för tredje säsongsavslutningen i rad. Den här gången med en lårskada som hindrar honom från spel. Kroon är istället på banan efter två veckors sjukdom. Det senare borgar för en förstärkning framåt men osäkerheten finns i de bakre leden. Det gäller att trebackslinjen med tillhörande wingbacks håller nerverna i styr och ögonen på bollen och motståndare. Inga indianare eller livsfarliga dribblingar i eget straffområde tack. Bloggen undra försynt hur Järdler fick ihop fullt lag denna 27:e omgång en iskall tisdag i slutet av oktober.
    Jo, fullt lag blev det men ett så försiktigt lag som spelade mot ett lika försiktigt Sundsvall. Som att se två igelkottar para sig! Det är extremt försiktigt från båda lagen och långt ifrån någon publikmatch att värma sig med för oss på läktaren. Första hörna fick ÖSK efter 30 minuters spel. Resultatlös precis som allting ÖSK företog sig under kvällens 94 minuter. Kalle spelar pålitligt i första, Backman pigg och löpvillig och Barsoum visar prov på teknisk briljans under första tjugo men sen var det inte mer. I andra parkerar Sundsvall bussen och har ett ramstarkt försvarsspel som inte släpper till nåt. Efter det att en försvarare i ÖSK gått bort sig på offensiv planhalva kontrar Sundsvall in ledningsmålet i 61:a minuten. Ett virrigt och oorganiserat försvar släpper in matchens enda mål. Trots det spelar Daniel Hultqvist till sig ett nästan godkänd betyg. Ja tyvärr så dåliga var svartvitt idag, den dag då de hade chansen att lyfta sig ur bottenträsket av superettan.
   ÖSKs insats kan sammanfattas i uttrycket, klappruttet. Men än är inte hoppet ute, tre matcher kvar med en nervös avslutning i Eskilstuna. ÖSKs juniormässiga berg och dalbana formmässigt måste få ett slut nu om säsongen inte ska sluta i kval eller ännu värre nedflyttning. Blåställen på. ÖSK har haft de andra lagens resultat med sig hela säsongen och så också den här 27:e omgången. Kunde Sport själva undvikit trista bottennapp hade laget varit och nosat på fjärde, femte plats i serien. Laget är talangfullt men saknar rutin och stabilitet när det blåser motgång.  Detta parat med svagt försvarsspel och impotent anfallsspel blir det ingen bra Superttacocktail.

    För övrigt anser bloggen att Behrn arena borde byggas in av läktare om det finns några resurser kvar när kommunal skola, vård och omsorg fått tillräckligt för sin verksamhet.

1 kommentar:

  1. Två igelkottar som möts kan vara riktigt hårdhänt, knappast klappruttet.

    SvaraRadera

ÖSK - Sandvikens IF 1 - 0 ( 0 - 0 )

Axén firar det nytagna körkortet.  Axen lugnet själv i studion  Foto: Fotbolldirekt     Dagens motståndare, Sandvikens IF, är nya för blogge...