söndag 18 augusti 2024

ÖSK - Gefle IF 4 - 1 ( 2 - 0 )

Boom, 8-2 på två hemmamatcher!
    Idag var Gefle på besök på Behrn, en bottenkonkurrent, där tre poäng för hemmalaget var ett krav. 2016 och 2023 har det också varit bottenmöten. En gång i allsvenskan och förra året i Superettan. Vinst förra säsongen och tre poäng för Sport. Det brukar inte vara några sprakande föreställningar med fyrverkerier och ballonger när lagen möts utan mer ett gnetande och skavande, idag var ett undantag. Klang och jubel och nätrasssel för hemmalaget och på läktaren var alla glada som ett barnkalas. Skadeläget i Sport är lite oklart men Shlimon och Mo har dragits med skavanker och är utanför truppen. Flera spelare har vilats från träningar den här veckan. Ordet periodisering används när nyckelspelare vilas från träningar. Ingen spelare avstängd, men flera riskerar avstängning om de får ytterligare en varning. Gwargis lämnas utanför truppen och Backman får starta för första gången sedan den olycksaliga sträckning han ådrog sig i derbyt mot Degen.

Och just Backman nätar redan efter 50 sekunder av matchen, trots att Gefle hade avsparken i matchen. 1-0 på fint förspel av Yasin och Holmberg löper sig Viktor Backman loss i trettio meter och slår ohotad in en vändsterdoja vi målvaktens högra stolprot. Snyggt som sjutton, men det osade målvaktstabbe lång väg. Tack vara det tidiga ledningsmålet löstes åtskilliga nervknutar och ångesten kunde dämpas betydligt. Man ser från läktarplats att ÖSK är fyllda av revanschlusta efter förra omgångens förlust och för den kritik som lag fått och får i media och i sociala media. Men trots det repar Gävlelaget mod och tar tag i spelet men skapar inga chanser. I 28:e levererar Kroon in bollen centralt och Yasin skjuter två gånger om som blockeras av Gefle men på tredje försöket dundrar Kalle in bollen i nättaket. 2-0 och barnkalaset fortsätter på läktaren.

Johan Behrn på Behrn.  Foto: Behrn fastigheter
   I andra halvlek har ÖSK bildlig medvind i matchen men bokstavlig motvind. Gefles passningsspel blir lidande i medvinden och sällan går bollen till rätt adress. I 57:e minuten är det återigen dags för Kalle som slår in en målvaktsretur efter ett skott av Yasin. 3- 0 ÖSK har boll och ett variationsrikt spel och segern är aldrig i farozonen även om Gefle reducerar i 80:e på ett närskott. 3-1 Precis innan har Järdler genomfört flera byten och platsförändringar vilket gör att laget uppträder oorganiserat för en period i matchen. På stopptid, närmare bestämt i 94:e minuten, springer Barsoum solo från eget straffområde mot målvakten och bredsidar lugnt och kallt in fyran mot ett svagt och uppgivet Gefle. 4-1 Stor glädje bland de svartvita åt Elias Barsoums mål som kanske kan få det att lossna för den lille teknikern med pingislunga. Speciellt som Erik Andersson tvingades att utgå i halvtid med befarad ljumskskada som bloggen hoppas snabbt kan kureras.
   Bra idag var slitvargen Ahmed Yasin, påpasslige tvåmålsskytten Kalle Holmberg, pånyttfödde Jesper Modig och brunkaren Sebastian Crona.

På bortaplan måste nu ÖSK börja spela mer cyniskt. Sport måste bli skitigare, fulare och elakare. Det duger inte att ställa upp med en offensiv laguppställning på bortaplan som spelar "lycka till fotboll" och sedan hoppas på poäng. Ständiga byten och platsförändringar under match skapar osäkerhet för spelarna på plan och lagets spel blir lidande. Parkera bussen, ja till och med på hemmaplan måste kanske bussen parkeras i vissa av de kvarvarande matcherna av årets säsong. Nu gäller det att plocka poäng och komma upp på fast mark i tabellen. Då kanske Sport kan börja finlira, klacka och tunnla, spela offensivt och gå framåt utan att tänka så mycket bakåt. Vilket laget kan och har anfallare för sedan sommarfönstret. Anfall är som bekant bästa försvar.

Superettan är en jämn och oförutsägbar serie. Det är viktigt att svartvitts spelare och tränare börjar förstå det och spelar därefter. För oss supportrar är det på liv och död. Vi lider, vi bråkar, vi upprörs, vi har åsikter. För oss är ÖSK våra liv. För tränare och spelare är laget och föreningen en i raden i en lång karriär kantad av bosmanövergångar, spelaragenter och transfersummor. Hjälp oss igenom denna fotbollens Golgatavandring i Superettan! Vi ser framåt nu. Tillsammans!

För övrigt anser bloggen att Behrn arena borde byggas in av läktare om det finns några resurser kvar när kommunal skola, vård och omsorg fått tillräckligt för sin verksamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ÖSK - Sandvikens IF 1 - 0 ( 0 - 0 )

Axén firar det nytagna körkortet.  Axen lugnet själv i studion  Foto: Fotbolldirekt     Dagens motståndare, Sandvikens IF, är nya för blogge...