söndag 4 juni 2023

ÖSK - Gefle IF ( 0 - 0 ) 2 - 0

ÖSK dominerar första tio utan att få till nåt skott på mål eller något som liknar en målschans. Bloggen befarar det värsta speciellt som matchens första chans är Gefles i 13 minuten. Men från 17:e minuten är matchen Sports. Jake Larsson, Adam Bark och Noel Milleskog skapar chanser, bra chanser i första men Gefles målvakt Robin Wallinder räddar allt med tur och skicklighet och första halvlek slutar mållös. ÖSK producerar många resultatlösa hörnor mot ett Gefle som parkerat bussen.

Shlimon, Järdler och Walker har det motigt. Foto:NA
   Bloggen har inte haft det lätt de senaste säsongerna. Favoritlaget har åkt ur allsvenskan ett år, nästa år nära att åka ur superettan. Nu på det tredje året är laget ett etablerat bottenlag i superettan med ett lågbudgetlag, med en låg medelålder. Den låga medelåldern betyder väldigt varierande insatser precis som hos alla andra unga lag. Det är bara Kevin Walker och Daniel Björnquist som både har rutin och allsvensk erfarenhet, men de har svårt att hålla en startplats i laget. Det är svårt att hitta stadga i laget och med en sista utpost som darrar och ger osäkerhet i försvaret är det inte lätt för Järdler att få ordning på laget. Framåt är det tunt och lättviktarna på topp har svårt mot elakingarna i superettans försvarslås som går mer på kraft och knuffande än finess och kunnande.
Bloggen går för Seger! Foto: Privat
   Det var länge sedan ÖSK mötte Gefle i allsvenskan 2016 och idag är lagen inblandade i bottenskiktet  av superettan. Två anrika allsvenska klubbar men det hjälper tyvärr inte att leva på tidigare framgångar och lång historia. Ett av många många problem är att både laget, föreningen och publiken identifierar svartvitt som ett allsvenskt lag och just nu är laget långt ifrån allsvenska. Nu är det hårt slit som gäller och mycket står på spel idag. Blood, sweat and tears inget annat räknas idag på Vallen.
    Andra halvlek blixtstartar med fint samspel på vänsterkanten mellan Dahl och Larsson där den senare får till ett distinkt inlägg längs marken till en framrusande David Seger som enkelt bredsida in bollen från två meters håll. Mycket snyggt 1-0. I andra radar ÖSK upp fina chanser genom Dahl och Larsson x3. Gefle har fått punka på bussen och räcker inte till mot ett ÖSK som springer, skapar och kämpar. I 80:e minuten får Sport till ett lugnt och klokt anfall där Bergmark spelar ut på kanten till Bark som i sin tur spelar in till en framrusande Milleskog som bredsida in bollen i nättaket 2-0!
Extas på läktaren av gammal såväl som ung
Äntligen en trepoängare men spelet måste bli distinktare och passningspelet bättre om Svartvitt ska kunna störa topplagen i serien. På övertid får hemmalaget en dubbel superchans genom Valgeir Valgeirson och Jake Larsson men ett Gefleben räddar i sista stund vid stolproten.
Bäst idag i ett kämpande ÖSK var Jake Larsson, Daniel Hultqvist, Samuel Dahl och Adam Bark.

För övrigt anser bloggen att Behrn arena borde byggas in av läktare om det finns några resurser kvar när kommunal skola, vård och omsorg fått tillräckligt för sin verksamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ÖSK - Sandvikens IF 1 - 0 ( 0 - 0 )

Axén firar det nytagna körkortet.  Axen lugnet själv i studion  Foto: Fotbolldirekt     Dagens motståndare, Sandvikens IF, är nya för blogge...