söndag 28 maj 2023

ÖSK - Helsingborgs IF ( 1 - 0 ) 1 - 1

Storpubliken på 4633 åskådare högröstade närkingar fick se en bra superettamatch med ett bra tempo, hög energi och en del fina kombinationer. ÖSK vassa i inledningen och på en hörna dimper bollen ned utanför straffområdet framför fötterna på Valgeir Valgeirsson. Redan innan har unge Bergmark nickat över i fint läge, men Valgeir gör inget misstag från 25 meter utan slår en ormdödare intill stolproten otagbart för våra gästande målvakt. Förutom ledningsmålet ger islänningen hemmalaget energi, högt tempo och fighteranda. det är vikingastatus på den grabben. 1-0 står sig halvleken ut där båda lagen säkerhetsspelar enligt katalansk modell och inget av lagen går på avslut eller ens anfall i onödan. ÖSK behöver mer kilo framåt för att få till mot de elaka skånska försvararna.
Adi Fisic Bild: ÖSK fotboll
   Två stolta fd allsvenska lag på dekis. Fina föreningar med svaga herrlag. I år har Helsingborg gjort en motsvarande resa och nesa som ÖSK genomförde förra året. Namnen till Örebros egen karamellkokande gourmand Granqvist, fick sparken i ett försök att rädda lagets säsong men hittills har det inte hjälpt. Räddaren i nöden, gamle örebrobekantingen Stuart Baxter har svårt att få ordning på de skånska styrkorna och laget parkerar i botten av superettatabellen. Tidigare matcher mellan lagen där bloggen varit åskådare 2020 2016 har inte gått till historien men ÖSK har i alla fall en seger och en oavgjord i tidigare möten vilket ger förhoppningar i dagens match. ÖSK har svårt att få till anfallsspelet som verkar uddlöst och tunt medan sjukstugan fortsätter att vara tätbefolkad. Lånet från Italien, Ali Fisic tryckte senast in sitt första mål. Bloggen hoppas på många fler i väntan på sommarfönstret då laget nog måste stärka offensiven. Varför inte titta mot Malta och se vad som finns där? Svartvitt åkte på en snöplig förlust senast, men precis som förra säsongen slår lagen varandra så Sport har viss tätkänning fortfarande, i alla fall i teorin. Men det klart, poängmässigt är det närmare till botten, den delen av tabellen som verkar vara ÖSKs just nu. En annan negativ sak idag är att årets bästa ÖSKare Nasiru Moro saknas i laget. Han är avstängd efter fem gula kort och ser matchen från läktaren.
   I andra halvlek är Adam Bark nära i sjunde minuten efter en härlig boll från Samuel Dahl men skottet går på målvakten.  Idag spelar svartvitt med större variation och självförtroende och det syns att laget tränat crossbollar för flera fina crosspass klyver vinden i Eyra denna eftermiddag. Bloggen hoppas att nästa träningspass innehåller träning i att slå djupledsbollar. I 70:e har Milleskog ett kanonläge på pass från Fisic men rullar bollen tätt utanför. I 78:e minuten får Helsingborg till en likadan ormdödare som ÖSK i första, från samma avstånd, i samma stolprot och tyvärr med samma resultat. 1-1 på en tröttkörd centrallinje där Hulqvist inte orkar fram för att täcka. Troligtvis skadad då han hjälps av planen minuten senare. Synd. Trots allt går ÖSK för tre poäng och skapar bra chanser via Fisic och Milleskog men bolluschlingen vill inte in i nät.
   Nu är det bara att komma igen för det är 63 poäng kvar att spela om! Alla i laget gör en bra match men Adam Bark, Samuel Dahl, David Seger, Valgeir Valgeirsson och Daniel Hultqvist utmärker sig lite mer än övriga

För övrigt anser bloggen att Behrn arena borde byggas in av läktare om det finns några resurser kvar när skola, vård och omsorg fått tillräckligt för sin verksamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ÖSK - Sandvikens IF 1 - 0 ( 0 - 0 )

Axén firar det nytagna körkortet.  Axen lugnet själv i studion  Foto: Fotbolldirekt     Dagens motståndare, Sandvikens IF, är nya för blogge...