lördag 20 juli 2024

ÖSK - Örgryte IS 0 - 0


Ahmed Yasin, den återvunne sonen.
     I veckan har föreningen, laget och supportrarna fått en Juliklapp. Ahmed Yasin har för tredje gången signat med klubben. Den här gången, året ut, med stora möjlighet till en fortsättning då Yasin själv gärna vill stanna i stan av familjeskäl även nästa säsong. En spelare som går rätt in i startelvan, precis som vi alla önskat. Frågan är bara om formen är på plats för att starta idag? Saudierna klarade av pappersarbetet under veckan  innan match så Ahmed är spelklar. Om han får vara med ser bloggen honom som en toppforward bredvid Kalle som avlastar honom men som också har förmågan att utmana och avsluta för egen maskin. Det verkar som om Järdler har en klok taktik vad gäller sommarfönster. Förra året var det Kalle Holmberg och Samuel Kroon som kom in i laget. Samtidigt såldes Samuel Dahl och Noel Milleskog som nu är redo att ta nästa steg på respektive karriär och på så vis inbringa ytterligare cash på en vidareförsäljning till en förening som behöver stålar desperat. Än så länge inga försäljningar i år, men Valgeir har ryktats hem till Island. En islänning som är avstängd idag utifrån ackumulerade varningar.

   Seriens jumbo Örgryte är på besök, tredje lördagen i juli, när fotbollshösten i Superettan drar igång i år. Tre poäng är ett hett önskemål och skulle ge bra förutsättningar för det fortsatta seriespelet i höst. I övrigt har hemmalaget inga kända skador och det gäller att man under veckan skakat av sig semesterkänslan för det är viktiga poäng de spelar om idag. De möten mellan lagen som spelades 2022 och 2023 på Behrn var inga roliga historier. Endast en poäng av sex möjliga för de svartvita. 

   Men idag då? Ja, idag lyckades de svartvita inte med mer än en poäng trots ett massivt spelövertag och bollinnehav i 96 minuter! Järdler valde att starta med nummer 99 Ahmed Yasin på bänken. Uppenbarligen tyckte han inte att nyförvärvet var riktigt hundra. I bloggens ögon en monumental felbedömning om man ska döma utifrån de 30 minuter nyförvärvet fick på plan idag. Yasin hann inte vara på plan i mer än fem minuter då han varit inblandad i tre heta målchanser. En chans i 86:e dessutom efter ett fint samspel med Kalle Holmberg som lovar gott inför framtiden. Publiken gick helt crazy under dessa minuter och de räckte för att den Örebrofödde irakiern skulle bli matchens lirare.

   Det var hett på Behrn arenas plast idag mellan 25-28 grader och cooling-break i båda halvlekarna. ÖSK spelar idag med en trebackslinje och Gwargis och Kalle på topp. Kalle och McCue har fina chanser första tio men Örgryte är pigga framåt och ÖSK har svårt att handskas med Sylisufaj och Sana hos göteborgarna, som kommer till bra chanser under första halvlek innan cooling-break. Efter vattenpausen avtar kvalité och intensitet i matchen, även om det blir en Kallekanon tätt över i 35:e minuten.

Andra halvlek startar i samma stil. Först sista tjugo av andra halvlek etablerar ÖSK ett massivt tryck, bland annat med en räcka chanser. Inbytta spelare ger energi en stund. Backman har en boll från nära håll i stolpen och det blir det närmaste ÖSK kommer ett segermål. Örgryte är täta framför mål. ÖSK spelar långsamt med för många tillslag på bollen och ÖIS får en jättechans på hörna i slutminutrarna men bollen rinner över kortlinjen och bloggen drar en suck. 

Ok, en poäng idag i värmen. Förstår att det var slitit. Yasin, Kroon, Björnstad, McCue och Barsoum höjde sig över mängden idag.

För övrigt anser bloggen att Behrn arena borde byggas in av läktare om det finns några resurser kvar när kommunal skola, vård och omsorg fått tillräckligt för sin verksamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Biodags - Lee

Lee på riktigt och på film. Foto: Lee Miller archives    Lee Miller, 1907-1977, var en äventyrerska, fotomodell, kock, fotograf och föregång...