tisdag 16 maj 2023

ÖSK - Örgryte IS 0 - 0

    Idag fick Örebro besök av Sveriges äldsta, fortfarande verksamma, fotbollsförening Örgryte IS som bildades 1887. Många andra sporter finns i föreningen som friidrott och brottning. Fotbollslaget för nu en tveksam tillvaro i gränslandet mellan superettan och division ett. Förra årets match på Behrn gav en seger för göteborgarna I årets serie väntar laget fortfarande på sin första seger under kvalstrecket. Mest namnkunniga spelare just nu är Nicklas Bärkroth och Degerforsbekantingen Sargon Abraham. Tränare är gamle storspelaren Jefferey Aubynn medan förre Örebrospelaren Arvid Brorson som gjort flera säsonger i ÖIS nu spelar i Mjällby sedan årsskiftet. I fotbollsstaden Göteborg har nu föreningen halkat efter och har fått släppa lag före sig i hackordningen och får nog räknas som stadens femtelag då både GAIS och Utsikten gått förbi resultatmässigt  i sina satsningar och storlagen Häcken och IFK Göteborg behåller sina ledande positioner.

Adam Bark åter i Sport.    Foto: ÖSK Fotboll
   Sport har nu fått fart på spelet men också mött beskedligt motstånd de sista omgångarna i form av AFC Eskilstuna och Skövde där laget lyckats få till två segrar samt nästan halvdussinet mål. Tyvärr är sjukstugan nu välfylld och spelarnas ljumskar ömma. Verkar som om Järdlers ökning av träningsmängden sätter sina spår. Bloggen hade hoppats på mer varierad träning men det verkar som tiden på plastmattan utökats med alla de risker för spelarna det medför. Truppen är liten av ekonomiska skäl och tunn framåt men den är uppfriskande ung och hungrig vilket förhoppningsvis uppväger. Segrarna har gjort att det pratas fotboll igen på stans caféer och det finns ett intresse i stan för lagets framgångar. Dessutom går de övriga resultaten lagets väg om bara svartvitt fortsätter att göra sitt så kommer den här säsongen att bli spännande. Just nu är toppen i Superettan bred och många lag slår varandra lite huller om buller och serien har inte stabiliserats än. Det kan vara ÖSKs smala lycka om nu inte alla skador påverkar lagets prestation. På Unibet har ger ÖSK knappt pengarna tillbaka men det är lurigt med två vinster så inte laget tror dagens match går automatiskt och de bara kan ställa ut skorna. De har en press på sig att ta tre poäng och göra ett jätteskutt i tabellen som känns ovant för det unga laget.
  Bloggen säger det direkt och har 2587 personer som håller med. Det här var årets sämsta match av ÖSK. ÖIS var inte bättre dom heller. Det är roligare att se på färg som torkar än att se dagens match. Första halvlek är ett bolltrillande från båda lagen på handbollsmanér. Med en viss fördel för ÖIS faktiskt. ÖSK lyckas inte skapa en enda vass chans på hela matchen. Under andra halvlekens första tio försöker ÖSK forcera in ett ledningsmål men skapar bara tre resultatlösa hörnor. Sedan följde en period som var sämre än sämst och ÖIS hade så när fått in en boll. ÖSK spelade räddhågset, krampaktigt och i sidled/bakåt, publiken var inte speciellt nöjd. De enda som höll någon högre kvalitet ikväll var Kubanerna och GFÖ.
   I ÖSK klarar sig Eskelinen och Moro undan med godkänt för sin insats i kvällens mållösa match. Nu är det är bara att bryta ihop och komma igen för föreningen, laget och supportrarna.
   För övrigt anser bloggen att Behrn arena borde byggas in av läktare om det finns några resurser kvar när skola, vård och omsorg fått tillräckligt för sin verksamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ÖSK - Sandvikens IF 1 - 0 ( 0 - 0 )

Axén firar det nytagna körkortet.  Axen lugnet själv i studion  Foto: Fotbolldirekt     Dagens motståndare, Sandvikens IF, är nya för blogge...