söndag 2 juni 2024

ÖSK - IK Oddevold 2 - 2 ( 0 - 1 )

    Ett nytt motstånd för både ÖSK och bloggen idag på Behrn i Superettan. Tidigare tävlingsmöten har skett i cup och allsvenskan men längre tillbaka i tiden. ÖSK har faktiskt nollat Oddevold både poängmässigt och målmässigt. Nykomlingen från Uddevalla startade serien bra, men sjunker just nu som en gråsten i serietabellen. Inför matchen mot Sport på Vallen är laget två placeringar framför våra svartvita hjältar. Nu ska man inte tro på förhand att det är någon enkel match. Det är nämligen de enkla matcherna som Sport förlorar. Skövde, Utsikten och Gefle är tre bottenkonkurrenter där ÖSK totalt dominerat med ett överlägset bollinnehavet. Men laget har inte åstadkommit några heta målchanser att tala om mot de lågt stående motståndarförsvaren. Bloggen ser på förhand att Oddevold idag inte blir något undantag. Ska bloggen få fel krävs det att ÖSK får in bollen i mål i första halvlek, annars kommer det nerver in i spelet och då kan det sluta illa för det unga hemmalaget. Bloggen hoppas att den får fel.

Barsoum, en av de yngre
    Svartvitt har ett ungt lag så spelkvaliteten varierar rejält från match till match. Det gäller att de få lite äldre och mer rutinerade spelarna visar vägen för junisarna. Idag är det kontinental hetta när matchen avgörs på plasten när solen står som högst. Skönt att som bloggare få sitta högt upp på GFÖ-läktaren. Gäller att förberedelserna är minutiösa vad gäller kost och vätska för spelarna på planen. 

     Som bloggen förutsåg visar bohuslänningarna inget intresse av att gå framåt i spelet utan står mest och tittar i försvaret medan man passar bollen säkert i sidled. ÖSK börjar matchen bra med fin rörelse i spelet och en intensiv press. Inga mål eller målchanser och det ska visa sig senare att lagets press sög musten ur det egna laget istället för tvärtom. ÖSK pressar högt med fyra man men blir enkelt bortspelade och Bohusboysen kan istället enkelt spela i lugn och ro på ytan bakom pressen för ÖSKs försvar står nere på egen planhalva och tittar på. Oddevold har istället en superchans som man fumlar bort och ska man räkna chanser totalt i matchen har bohusgrabbarna fler och bättre chanser. Till exempel i matchens 96:e minut får laget ett gyllene läge att avgöra matchen till sin fördel men Malte Pålsson räddar poängen till Svartvitt. En händelselös match i långa stycken och det är roligare att se färg torka än att sitta på läktaren långa stunder. I 39:e minuten får Oddevold till en frisparksvariant som ställer ÖSK-försvaret på bortre stolpen och de rullar lätt in ledningsmålet och det blir dödstyst på läktaren. Det verkar inte riktigt som Sport inte är påkopplat denna soliga eftermiddag och laget blir utvisslade av 2619 i publiken. Tålamodet tryter hos de trogna på GFÖ medan Kubanerna håller fanan högt. Alldeles för många lycka-till-bollar precis som många matcher förr. 

   I andra börjar ÖSK övergå från kortpassningar till längre bollar från Modig och Bergmark och det blir något bättre.  I 57:e får Valgeir in ett höstlöv i bortre burgaveln från hörnet av straffområdet. Återigen ett helt galet mål av hemmalaget.Oddevold ger inte upp utan lyfter upp spelet för första gången efter att tidigare barra legat på kontring. Åstadkommer  till och med press på svartvit planhalva och för till halvfarliga distansskott som Malte plockar. ÖSK måste bryta mönster men ingen vågar och man ser hur laget är rädd om poängen istället för. att gå framåt och vinna tre. Istället gör Oddevold 1-2 i 80:e på matchens snyggaste anfallskombination och de svartvita är precis lika oorganiserade som vid första baklängesmålet. I 89:e stöter Kalle H in reduceringen 2-2 efter viss oreda framför mål och de sista övertidsminuterna blir en stökig historia med varningar glödheta chanser för Oddevold och spelare som är helt slut i den obarmhärtiga värmen. Efter slutsignalen faller spelaren ner i gräset som käglor helt utmattade av spelat matchen i värmen. Där återhämtar de sig ackompanjerade av en visselkonsert från hemmapubliken.

   Kroon var rapp så länge han orkade. Malte räddade några lägen och Hansemon bra offensiv target för laget att slå höjdbollar på. Strongt också av laget att hämta upp två underlägen.

   För övrigt anser bloggen att Behrn arena borde byggas in av läktare om det finns några resurser kvar när kommunal skola, vård och omsorg fått tillräckligt för sin verksamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ÖSK - Sandvikens IF 1 - 0 ( 0 - 0 )

Axén firar det nytagna körkortet.  Axen lugnet själv i studion  Foto: Fotbolldirekt     Dagens motståndare, Sandvikens IF, är nya för blogge...