onsdag 18 september 2024

ÖSK - Sandvikens IF 1 - 0 ( 0 - 0 )

Axén firar det nytagna körkortet. 
Axen lugnet själv i studion 
Foto: Fotbolldirekt
    Dagens motståndare, Sandvikens IF, är nya för bloggen. Sandvikens AIK har bloggen sett flertalet gånger men det lagets spelare har skridskor på fötterna och är ett topplag i bandy i Sverige. Motståndare idag på Behrn gör debut i seriesammanhang på arenan och inför bloggens ögon, så det finns inga länkar till tidigare möten. Vårens drabbning i Sandviken slutade med hemmaseger 2-1, bland annat efter självmål från Sport signerat Valgeir. SIF är i år dessutom nykomlingar i Superettan och har gjort det bra, med flera spelare som de köpt/fått/lånat från flera Stockholmsklubbar där de inte riktigt räckt till var verkliga lirare. Snabba påhittiga och löpvilliga, laget har också en spelskicklig målvakt i Felix Jakobsson som spelar extremt högt upp i speluppbyggnaden vilket gör att Sandviken kan gå framåt med fler spelare än normalt.

   I förra omgången lyckades inte svartvitt få till någon omedelbar Axén-effekt, då han börjat en tjänst som bollplank till tränare Järdler.  Det var en snöplig och onödig bortaförlust när ÖSK spelade huvudlöst i försvaret. Med Modig avstängd, Crona skada och Mo Saeid ur form och på planen räckte inte ÖSKs defensiv till. Lägg dessutom till en skyttekung som är ur form.

   Men nu ser vi framåt, det förgångna går inte att förändra. Dagens match blir på förhand tuff då ÖSK parkerar på en mindre smickrande 13:e plats i tabellen, på negativ kvalplats medan Sandviken ligger trea, på positiv kvalplats. Men bloggen är optimist och ÖSK har en tendens att spela bättre mot bra lag som inte parkerar bussen. Bara Järdler kan få ihop det ihåliga försvaret som just nu är det som oroar och orsakar. Jesper Modig är tillbaka i laget efter avstängning nåt som bidrog till tätare försvarsspel. Sebastian Crona var fortfarande utanför truppen, nu på grund av sjukdom. 

Far och son Nordahl Foto: NA
   ÖSK kom till spel med ett femmannaförsvar där Kroon var vänsterback på bekostnad av en petad Tobias Björnstad som läckt betänkligt bakåt. Saeid in på mitten där han gjorde en enorm arbetsinsats. ÖSK parkerad bussen på hemmaplan. Spelade grisigt,  tjongade och rensade bollen högt och långt. Emellanåt var det snö på bolljäveln, men som bloggen sagt tidigare, det delas inte ut några skönhetspoäng i den här serien. Många gånger träffade de befriande sparkarna Kalle och Yasin på topp som stred tappert mot stålmännens försvar. Det ska smaka skit i munnen efter match, det ska vara mjölksyra upp över öronen vid full tid och krampen ska lura efter varje löpning under andra halvlek. Det är så man vinner poäng och segrar i Superettan, grisfotboll helt enkelt. Det är det vi kallar Nordahleffekten.

I första halvlek tillät svartvitt Sandviken hålla i bollen medan 3013 på läktarna höll andan när SIF två gånger under första halvlek fick på skott som rammade ribban. Där hade hemmalaget tur. Sport skapade halvdussinet hörnor men ingen blev farlig. Däremot var Sports kortpassningsspel farligt. Hur man kan missa en fem meters bredsidespass är en gåta. Första halvlek avslutas med att Elias Barsoum går i däck och byts ut i halvtid med befarad hjärnskakning.

Andra halvlek börjar som den första, massivt bollinnehav för SIF och ÖSK med lågt försvar och handbromsen på bussen åtdragen. Yasin snappar åt sig några bollar och är sånär att sätta bollen i nät. I 68 minuten byts Hamse Shagaxle in till bloggens förtvivlan. Men en pastej från försvaret plockas ned av Kalle som serverar Hamse som avancerar och från 25 meter bombar han upp en vänster i krysset. 1-0 Vilket byte, för senare ser jag grabben springa fortare och arbeta intensivare än någonsin. Jättekul! Det är nästan åtta minuters tilläggstid där Malte Pålsson blir poängräddare när han agerar levande vägg på 3-4 heta chanser som Sandviken vaskar fram på tilläggstid. Bland annat en bicykletas som Malte reflexräddar snyggt. I 95 jobbar Yasin till sig en chans som han avslutar med en tåpaj där Jakobsson räddar snyggt. 

I ett vilt kämpande ÖSK utmärkte sig Malte Pålsson, Erik McCue, Mohammed Saeid, Ahmed Yasin och Kalle Holmberg, men alla ska gå ifrån matchen med högt huvud. Men faran är långtifrån över och bloggen förväntar sig sju matcher ytterligare med grisfotboll.

   För övrigt anser bloggen att Behrn arena borde byggas in av läktare om det finns några resurser kvar när kommunal skola, vård och omsorg fått tillräckligt för sin verksamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ÖSK - Sandvikens IF 1 - 0 ( 0 - 0 )

Axén firar det nytagna körkortet.  Axen lugnet själv i studion  Foto: Fotbolldirekt     Dagens motståndare, Sandvikens IF, är nya för blogge...