söndag 29 september 2024

ÖSK - Landskrona 1 - 0 ( 0 - 0 )

Malte hade en lugn afton.
Foto: ÖSK Fotboll
   ÖSK rosar inte marknaden på bortaplan. Idel tandlösa och tafatta insatser, senast nu på naturgräs mot Oddevold, var Sport mer borta än vanligt och endast dålig skärpa i avsluten från hemmalaget gjorde att ÖSK kunde rädda en poäng. Själva hade ÖSK inte ett enda avslut  på hela matchen i ett regnvåttt Uddevalla. På hemmaplan har Sport nu bara svåra motståndare kvar i årets serie. Topplaget Landskrona stod på tur idag. Ett gäng skånepågar som i somras ledde Superettan överlägset men sålda flera toppspelare och målgörare vilket gjort att de tappat mark mot framför allt Degen som övertagit toppostitonen i tabellen.  De har innan dagens drabbning ett svagt facit och är att betrakta ur form. Tidigare matcher mellan lagen på Behrn 2022 och 2023 har slutat med ett kryss och en hemmavinst, mycket bra. Men det är historia och nu är nu och det gäller att kämpa så blåställen blir väl använda. 

   Skador på de rutinerade topparna Holmberg och Yasin har oroat i uppladdningen inför matchen. Båda har matchats hårt och fått avverka många löpmeter så det är inte så konstigt att de är slitna och osäkra i startelvan. En som definitivt är borträknad är Elias Barsoum som jobbar med hjärntrappan och missade även dagens drabbning  Erik McCue är tillbaka från avstängning tillsammans med Victor Backman.  Avstängningar på nyckelspelare i Landskrona kan spela ÖSK i händerna. när skåningarna kommer till Behrn.

   Matchen börjar avvaktande och lagen känner på varandra inför 3505 frusna åskådare. Det svartvita försvaret är tätt och nyblivna pappan Samuel Kroon gör sin tredje start som vänsterback på ett övertygande sätt. ÖSK lyckas idag hålla ihop laget och spelet och är kompakta över hela planen. I sextonde får ÖSK en bra chans efter skott från Yasin som målis lämnade retur på och Modig är framme och hugger då han dröjt kvar efter ÖSKs första hörna. Landskrona spelar inte med samma fantasi och teknik som Sandviken sist och gör en tam insats. Bloggen ser klart och tydligt att ÖSK har lättare att spela mot topplag än bottenlag. ÖSK skapar flera avslut i första halvlek men få eller inga riktigt giftiga. Bergmark spelar på mittfält ihop med Erik Andersson när Järdler återanvänder en uppställning som användes framgångsrikt under försäsongen.

I andra fortsätter Sport att hålla tätt för sjätte halvleken på raken. Men i 53:e minuten får BOIS till ett inlägg längs marken där de får två superlägen att göra mål men de missar kapitalt och där var det nära ett ledningsmål för skåningarna. Matchens bästa läge, som följs av en vänsterknorr farligt nära krysset. BOIS har initiativet i andra och skapar en osannolik dubbelchans i 85:e men missar.  I 87:e går Sport till anfall på vänsterkanten och Kroon slår ett inlägg som tar på en skånsk back och går i mål. 1-0 och ÖSK vinner matchen med absolut minsta möjliga marginal, men vad gör väl det.  

Backman, Kroon, Bergmark och Kalle bra idag men laget gör återigen en gedigen laginsats

   För övrigt anser bloggen att Behrn arena borde byggas in av läktare om det finns några resurser kvar när kommunal skola, vård och omsorg fått tillräckligt för sin verksamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Biodags - Lee

Lee på riktigt och på film. Foto: Lee Miller archives    Lee Miller, 1907-1977, var en äventyrerska, fotomodell, kock, fotograf och föregång...