lördag 29 oktober 2022

ÖSK - Landskrona BOIS. 2 - 2 ( 2 - 0 )

Benjamin H Foto: ÖSK fotboll
    Superettan börjar gå mot sitt slut och med näst sista omgången idag är det negativa kvalspöket överhängande för förra årets allsvenska föreningen. För man kan inte säga att det är förra årets allsvenska lag. Bara några få spelare finns kvar och det gäller att undvika degradering till division 1 eller ett ovisst kval mot Sandviken som det ser ut idag. Alla resultat i näst sista omgången går emot Sport inklusive det egna oavgjorda spå hemmaplan som man lyckas prestera. Sport hade allt i sina egna händer denna ljumma  lördageftermiddag på Behrns konstgräs. Enda lag att spela i bottenskiktet av tabellen är J-Södra imorgon söndag. Laget som är ÖSKs motståndare i sista omgången. ÖSK behöver poäng eftersom laget har sämst målskillnad av bottenkonkurrenterna. Negativt kval mot Sandviken verkar allt mer troligt när man ser på sista omgången. 

   Dagens motståndare är Olof Lundhs Landskrona som ligger mitt i tabellen och kan varken komma upp eller ner i tabellen. De spelar bara för klubbmärket. Landskrona vann på hemmaplan med 2-1 så ÖSK har revansch att utkräva. I ÖSK har Benjamin Hjertstrand vuxit ut till ett pålitligt mittlås i tremannaförsvaret. Hittills har han undvikit att göra misstag och slå indianare på sistone som han gjorde tidigare på säsongen och vi hoppas det håller i sig även i dagens viktiga fight. Bloggen hoppas också att de spelare som borde ta tag i spelet och gå före, gör det. Hamad, Yasin, Gustafsson, Walker, Björndahl beroende på vilka som är speldugliga. De måste visa vägen  för de yngre i årets viktigaste match där nerverna är på helspänn under den svartvita tröjan. Endast två finns med i startuppställningen, två platsar inte och en är skadad. Man får nog säga att kvintetten som helhet är en rejäl flopp under årets säsong. 

   Svartvitt inleder nervöst och det är till att börja med en dålig match som båda lagen presterar. Landskrona har en boll i utsidan av stolpen och ÖSK bli utbuat efter en kvart av hemmapubliken. Precis då i 21 får L ytterligare en chans som stryker utsidan av den andra stolpen. I nästa sekvens får Seger bollen tio meter utanför straffområdets vänstra del. Han skjuter och bollen singlar in som ett höstlöv i bortre krysset, helt otagbart. 1- 0 mycket snyggt och nervknutarna släppte hos flera spelare. Efter en intensiv forchecking går bollen till Segersom provar skottlyckan igen. Denna gången en låg boll i målvaktens vänstra stolprot och  2-0 är ett faktum. I det läget verkar Landskrona väldigt ointresserade av matchen.

   I andra halvlek går ÖSK till attack direkt på avspark och Yasin tar ned en långboll och får två skottchanser i friläge med målvakten. På en retur får också Milleskog chansen. Tre stekheta möjligheter i första minuten. Innan det gått fem minuter av andra har dessutom Milleskog en nästanchans, Andresson en nick i stolpen och Hamad en nick i ribban. Efter det är det slut på matchen för ÖSKs del. Räddhågset och initiativfattigt och laget får ligga på kontring. Landskrona reducerar i 57:e  och kvitterar i 73:e sedan de helt tagit över spel, match och boll i andra halvlek. Hamad utbytt och Gustafsson kommer in som högerback och gör en blek figur, lika blek som Hamad innan. Benjamin Hjertstrand, David Seger, Ahmed Yasin, Noel Milleskog och Dennis Custovic bra i ÖSK. Custovic gör sin bästa match i föreningen.

 För övrigt anser bloggen att Behrn arena borde byggas in av läktare om det finns resurser kvar när den kommunala skolan, vården och omsorgen fått tillräckligt för sin verksamhet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Biodags - Lee

Lee på riktigt och på film. Foto: Lee Miller archives    Lee Miller, 1907-1977, var en äventyrerska, fotomodell, kock, fotograf och föregång...