onsdag 3 juli 2024

Konsertsommaren 2024 n:o 1 Dina ögon 3/7

Juni 23 Foto: Åke
   Bloggen ser Dina ögon för andra gången, den här gången med helt andra ögon! Senaste konserten var i Wadköping juni 2023 med självbetitlade albumet Dina Ögon och Oas i ryggen. En konsert som inte gjorde bloggen besviken. Intimt och avskalat. Nu har ett år gått och Dina ögon har blivit kreddiga och hela popsveriges favoriter. Grammisvinnare och eftertraktade samarbetspartners för andra artister och flera gånger samplade av svenska hip-hopartister som gillar gunget i Dina ögons musik. Konserter i Sverige och övriga Norden och i England gör att bandet har fullt upp. Trots det har man lyckats producera ett tredje album sen sist som heter Orion. Även det med bandets speciella sound som är en blandning av soul, pop, bossa nova, funk och rock. Ja faktiskt de flesta av stilar och sound i en härlig mix, Utförd av kompetenta musiker med stor erfarenhet. Känns som de ständigt är på turné, för det gäller att smida medan järnet är varmt. Popularitet har ett bäst-före-datum. Bloggen får intrycket att bandets medlemmar är late bloomers som äntligen hittat rätt i musik, text, uttryck och personkemi. Det är därför som allt de gör blir framgångsrikt och populärt även till den breda massan och P3 lyssnarna.  
Stadsparkens scen 24 Foto: Åke
   Men de är och förblir kreddiga för en inre krets av musiker och musikentusiaster och hos skäggiga södermalmsbor och wannebees från landsbygden. Bandet har fyra duktiga instrumentalister, men det är Daniel Ögrens gitarrsound som dominerar och driver musiken framåt. Love Örsans bas blir ett stöd och Christoffer Cantillos minimala trumset blir ett fyrverkeri av olika taktarter som stöttar och håller ordning. Anna Ahnlunds vackra och egenartade sångstil kommer ibland liksom lite i bakgrunden. Men idag på Stadsparkens stora scen är ljudkillen Sebastian på bra humör och vi i publiken hör vad hon sjunger vilket inte händer alla gånger. Inte ens på skiva. Övriga instrument är väldigt bra mixade och ingen behöver stå tillbaka med utrymmet ljudmässigt. 

   Annars är det ömsom vin ömsom vatten. Vin från scenen och vatten från himlen i alla fall innan
konserten och endast några droppar sedan under den 90 minuter långa konserten. Låtlistan består bland annat av Docka, Oas, Sol, Tombola, Berget, Det läcker, Undantag, Efter natten, Nirvana, Mormor och Jag vill ha allt den enda låt som bloggen saknade i stunden var väl att bandet skulle avslutat med Pumpan men det får bli nästa gång.

Gruppen har ett sound och stil som ingen annan i Sverige just nu. Det är hårdare än förra gången Daniel Örlund på gitarr tar mer plats, lite för mycket i bloggens öron. Det är drömska toner, hårda toner vailande sång, poetiska och underfundiga texter och ivriga toner, men framförallt gitarr. Men det är alltid spännande att se gruppen och vad de helt respektlöst hittar på. Trots ett minimalt och ganska uselt mellansnack har de en fantastisk publikkontakt och ställer även upp efter konserten för att sälja merch och snacka med folk.  Dina ögon är ett bra gäng som jag hoppas fortsätter vara kreativa länge.

Tack Foto: Åke

Konserten får 7 Markaskogar

#dinaögon  #stadsparken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ÖSK - Sandvikens IF 1 - 0 ( 0 - 0 )

Axén firar det nytagna körkortet.  Axen lugnet själv i studion  Foto: Fotbolldirekt     Dagens motståndare, Sandvikens IF, är nya för blogge...