torsdag 23 maj 2024

ÖSK - Utsikten BK 0 - 1 ( 0 - 0 )

Saeid är tillbaka i svartvitt
   Båda lagen kom från varsin oavgjord match i förra omgången. ÖSK tog en bortapinne mot serieledande Landskrona på naturgräs med en parkerad buss som dessutom hade punktering på alla däcken och stod stabilt. Utsikten spelade oavgjort i en toppmatch mot Öster som resulterade i utvisning och avstängning på flera tränare/ledare i göteborgslaget efter ett sällsynt klumpigt ingripande av Östers tränare när han var inne på planen och stoppade både boll och motståndare. Vi får se om tränare Bosko Orovics avstängning påverkar laget idag. Boskos heta humör har gett ÖSK-seger förr. Tidigare möten mellan lagen här på Behrn har gett tre poäng till hemmalaget både 2022 och 2023. Det verkar alltså som om Sport har lätt för Göteborgs fjärdelag, men inga segrar kommer gratis i Superettan som bloggen sagt många gånger tidigare. Valgeir är tillbaka från avstängning och det är match igen på söndag mot Gefle borta. Svartvitt är mitt inne i en period av tätt matchande så det gäller att använda materialet på ett klokt sätt. Crona, Backman och Alperud de enda skadade spelare just nu då en frisk och hel trupp behövs när det är tätt matchande. Det är inte bara tätt mellan fighterna, det är högsommarvärme också så det är viktigt med en klok återhämtningen mellan matcherna.

   ÖSK äger bollen i första men skapar noll och intet. Utsikten gör precis som ÖSK i Landskrona, parkerar bussen men har ändå förmågan och kraften att skapa framåt. Matchens första chans av någon form av dignitet kommer i 57:e och det är Malte som räddar ÖSK på ett närskott av Kiken. Svartvitt utnyttjar sina fem byten tidigt men lyckas ändå inte höja nivån eller kvaliteten på spelet. Aldrig förut har talesättet att ju fler vinster desto närmare en förlust är ett lag passat in. Trots flera bra och kvalificerade räddningar måste Malte till slut släppa in en nick från nära håll. En väl avvägd frispark som går över ÖSKs båda mittbackar, nickas och landar till slut i nät i 71:a minuten. ÖSK äger fortsatt boll resten av matchen men har förtvivlat svårt att skapa något farligt. Kiken backar hem och försvarar sig bra med en sista säker utpost som tar det som eventuellt rinner igenom. Bloggen räknade till noll heta målchanser för hemmalaget. Det var säsongen 2023 igen, när laget nu hade chansen att hänga på i toppen missar men det med en underkänd laginsats. Det var punkfotboll mellan lagen med felpass, knepiga beslut, märkliga närkamper och mycket stök och bök. Utsikten samlade ihop till sex stycken ostskivor. Väldigt passande då att bloggen satt bredvid punkgruppen Rövsvetts fd bandytränare. 

   Erik McCue och Malte Pålsson gör bra insatser lite över snittet och speciellt McCue är på väg att växa till en av lagets viktigaste pjäser.

   För övrigt anser bloggen att Behrn arena borde byggas in av läktare om det finns några resurser kvar när kommunal skola, vård och omsorg fått tillräckligt för sin verksamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ÖSK - Sandvikens IF 1 - 0 ( 0 - 0 )

Axén firar det nytagna körkortet.  Axen lugnet själv i studion  Foto: Fotbolldirekt     Dagens motståndare, Sandvikens IF, är nya för blogge...