söndag 24 juli 2022

ÖSK - Utsiktens BK ( 1 - 0 ) 2 - 0

   Utsiktens BK är en ny bekantskap för svartvitt. Laget som av göteborgshumorn döpts till Kiken. Nykomlingen i superettan har gjort det väldigt bra i år och ligger efter fjorton omgångar på en meriterande femte plats. Låt vara att årets superetta är en svag upplaga där alla slår alla huller om buller och egentligen ingen större skillnad mellan lagen i toppen och botten av tabellen. ÖSK kommer till match med en trepoängare i ryggen och behöver en till idag för att komma in på ett positivt spår med vinster. Med sexton matcher kvar att spela inför idag har ÖSK både toppkänning och bottenkänning på sin niondeplats i den jämna tabellen. Om det är uppåt klubben och spelarna vill så är det bara att ta på sig blåstället och kämpa. Inga poäng för skönspel, men väl passningar till rätt adress. 

Daniel Strindholm, ny målis.  Foto: ÖSK
   ÖSK är mitt inne i sommarens transferfönster och föreningen har lyckats sälja Hussein Ali till Heerenveen. ÖSK har hämtat hem en lovande ung svensk målvakt från Spanien, Daniel Strindholm, som ersättare för lånet Radu Mitu. Vincent Thill är tyvärr tillbaka i sitt ukrainska lag, men frågorna är många om framtiden inom ukrainska fotboll som löses på UEFA/FIFA-nivå. Viktor Mpindi, som i bloggens ögon inte gjort något större intryck eller avtryck som bollvinnare och spelfördelare, är en spelare vars låneavtal går ut i augusti och mycket talar nog för att ÖSK säger tack och hej till kameruniern. Synd att ungtupparna Shlimon och Barsoum ännu inte växt in i superettakostymen. Sedan skadebenägna Hamad, varningsbenägna Seger och Walker på det, gör mittfältet till en riktig stor och svår knut att lösa. En viktig lagdel för att både försvar och anfall ska fungera.
   Första halvlek börjar på bästa sätt med att Samuel Dahl slår ett precist inlägg och Erik Björndahl backar undan markeringen och nickar i marken ner vid målvaktens högra stolpe, otagbart. 1- 0. Schysst start och bloggen antecknar yrvaket. Sedan jobbar Utsikten oförtrutet på med kortpassningar i sidled och djupled men utan att skapa några vassa chanser annat än ett skott i stolpens utsida efter halvtimmen. Göteborgarna har mycket spring i benen och ÖSK får täcka ytor och gör det på ett bra sätt. Idag är verkligen blåstället på och försvaret håller ihop på ett bra sätt i hela matchen utan plumpar i protokollet. Yasin har en skruvad boll mot bortre burgaveln men Utsiktens keeper tänjer ut och tippar bollen till hörna. Björndahl stjäl bollen från en mittback och blir helt ren men försöker sig på en lobb som går över. Milleskog fanns som passningsalternativ, men där ska det för sjutton vara mål Björndahl! Hur svårt kan det vara att få bolljäveln i mål? Försvaret med Dahl i spetsen samt Seger och Yasin bra i första halvlek.

   Hemmaspelet stämmer inte riktigt i andra och Utsikten äger mycket boll. Men äntligen verkar svartvitt insett att det är kämpa som gäller och gnäller heller inte så mycket på domaren idag även om de åker på rejäla tjuvnyp av Utsikten som samlar ihop till halvdussinet ostskivor. Under en tiominutersperiod får ÖSK knappt låna bollen, men som tur är saknar Utsikten sin måltjuv idag och laget får inte till några vassa chanser. Sports Erik Björndahl däremot får flera halvlägen då hans medspelare verkar lärt sig att läsa hans löpningar och intentioner. I 91:a minuten tar Milleskog ner en befriande spark från försvaret högt upp i banan. Hjertstrand som kommit in i andra fyller på och driver bollen ner till kortlinjen. Flera svartvita vill få boll i straffområdet snett inåt bakåt, men det är Daniel Gustafsson som håller klubban i isen metern från mållinjen på ett stenhårt inspel från Hjertstrand. 2-0
David Seger bäst på plan med en enorm arbetsinsats, Yasin rapp och de båda mittbackarna Moro och Andrésson har inte setts bättre.

För övrigt anser bloggen att Behrn arena borde byggas in av läktare om det finns resurser kvar när den kommunala skolan, vården och omsorgen fått tillräckligt för sin verksamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ÖSK - Sandvikens IF 1 - 0 ( 0 - 0 )

Axén firar det nytagna körkortet.  Axen lugnet själv i studion  Foto: Fotbolldirekt     Dagens motståndare, Sandvikens IF, är nya för blogge...