fredag 15 mars 2024

Akvarell-kväll



Bör ses på riktigt

   En målerilåda och en kurs i oljemålning i present från frun blev startskottet för ett återuppväckt måleriintresse. Talangen som fanns i generna slumrade under synthslingor och musikaliska ambitioner. Med hjälp av tutorials på nätet och inspiration från närområdet och sydeuropeiska städer skapas verk som imponerar när livet meandrar. Från Sörmland via Närke till västkustens korvstad är fonden medan intresset har gått från pianospel till penseldrag i akvarell. Arbetet med att måla akvarell, att hitta objekt som ger harmoni, stillhet, balans och inspiration finns längs den västra kustremsan. Båtar, vatten, lummiga skogar och dungar, men även storstadsmotiv från Europas gator och gränder. Lasse har blivit stor och hittat hem till mjuka böljande penseldrag. 

Lasse
   Livet tar oss på förunderliga vägar. Vi vet aldrig riktigt vart vägen tar oss eller vad som väntar på resan. Bloggen gillar att Lasse och hans familj följt den inre rösten på flera olika plan. Att han sedan lyckats byta fokus från musik till konst kanske upplevs som ett stort steg men jag tror inte han tänker så själv. Akvarell är bara ett annat instrument att uttrycka sig på i strävan mot harmoni och inre lugn. Som alla andra konstnärer råder det en blygsamhet, i det här fallet falsk, för resultatet i den nya konstformen är fantastiskt. Så där lagom suddigt, luddigt och drömskt som akvareller är, lämnar de en hel del för betraktaren att tolka. Små nätta motiv men ändå blurrigt detaljrikt. Inga gigantiska tavlor som Lerin producerar men små, nätta med detaljrikedom och stora perspektiv. Ett format som lämnar en hel del utrymme där Lasse kan förmedla, beskriva och uttrycka känslor och intryck. 

Missa inte utställningen som pågår under två helger i mars på Slottsgatan 28 med konstverk som får 8 Markaskogar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ÖSK - Degerfors IF 2 - 1 ( 0 - 0 )

Hallands bidrag hos Närkingarna     I föregående omgång gjorde de båda derbylagen en platt figur. ÖSK räddade en poäng på en straff i slutsk...