söndag 30 april 2023

ÖSK - AFC Eskilstuna ( 3 - 0 ) 3 - 0

 

Så sant som det är sagt.
    Fyra omgångar in i Superettan 2023 och svartvitt har inte producerat ett enda mål. Laget har fått ihop  två poäng av tolv möjliga. Det unga ÖSKlaget har efter den fina försäsongen fått rejält motstånd i serien både på planen och med det egna självförtroendet. Lite överraskande om man tittar på laget, spelarna och deras egna förväntningar men om bloggen tänker efter så kanske det inte är så konstigt. Det gäller att ungdomarna klarar av att resa sig så snart det går. Som ung spelare går det upp och ner i resultat och prestation och då gäller det att de spelar som har erfarenhet och rutin kan gå före i karaktär och ledarskap på planen. Bloggen vill se svartvitt på vinnarspåret igen och inte att fjolårssäsongen ska upprepa sig. Dagens motståndare AFC Eskilstuna har också haft förväntningar på sig och fått ihop fyra poäng innan matchen idag. För bloggen är AFC ett anonymt lag utan örebrokopplingar. Tidigare möten på Behrn mellan lagen på de senaste åren som haft bloggen som åskådare är 2017 2019 2022 där hemmalaget gått segrande ur två drabbningar och gjorde en blek figur i en fighterna.

   

Tappen ur tunnan
Dagens eldiga drabbning denna valborg är att betrakta som ett bottenmöte men vinnarna kan börja marschen uppåt i tabellen som en raket upp mot skyarna. Bloggen hoppas att svartvitt inser allvaret efter den skrala inledningen av serien och tar sig samman på hemmaplan. Det gäller också att centimetrarna är på Sports sida, men även inser allvaret och spelar utifrån läget. Superettan är en tuff serie, där skönspel och taktik inte alltid lönar sig. Bloggen tog sig per cykel till Behrn Arena i solsken och ackompanjerad av fågelkvitter. Trots en nasal förträngning av diverse vätskor var humöret på topp och på Behrn Arena var flera på gott humör. Redan i andra minuten bredsidade Milleskog in ledningen på pass från Jake. I sjätte minuten bredsida Axel Andrésson in tvåan på en målvaktsretur. I tionde bredsida Noel in trean på pass från Samuel Dahl. Proppen ur, tappen ur tunnan, ketchupeffekt, ett veritabelt målfyrverkeri. Kalla det vad ni vill men det lossnade rejält idag på Behrn för de svartvita. Publiken, kubanerna och laget trivdes i snålblåsten. ÖSK spelade ut första halvtimmen som aldrig förr i år även om AFC Eskilstuna var mer än lovligt svagt. Mot slutet av halvleken kunde Milleskog med lite större skärpa gjort ett äkta hat trick. I andra sjönk spelkvaliteten rejält även om inte AFC bjöds på några chanser. ÖSK parkerade bussen, spelade av matchen  på hockeymanér men skapade ändå heta chanser via Walker, Milleskog, Larsson och Fisic. 
I andra fick många spelare komma in och göra minuter och de föll aldrig ur ramen. Ludvig Nicklasson och Daniel Hulqvist fick göra sina första Superettaminuter. 
Bäst i ett bra lag idag var Nasiru Moro, Noel Milleskog och Lukas Shlimon

   För övrigt anser bloggen att Behrn arena borde byggas in av läktare om det finns några resurser kvar när skola, vård och omsorg fått tillräckligt för sin verksamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ÖSK - Sandvikens IF 1 - 0 ( 0 - 0 )

Axén firar det nytagna körkortet.  Axen lugnet själv i studion  Foto: Fotbolldirekt     Dagens motståndare, Sandvikens IF, är nya för blogge...