måndag 23 maj 2022

ÖSK - AFC Eskilstuna ( 0 - 0 ) 1 - 0

ÖSK har nu varit obesegrade i de tre senaste matcherna och spelet stämmer allt mer och den optimala uppställningen klarnar för varje match. Vi närmar oss uppehållet och Örebro har innan omgången en åttonde plats i tabellen men har svåra motståndare nu i form av AFC Eskilstuna och sedan i nästa omgång BP. Lag som finns med i tabelltoppen, men det är en jämn serie där de flesta lag har kapacitet att slå alla. Men innan det tidiga uppehållet siktar bloggen på en högre tabellplacering för laget än vad de har just nu.

AFC är en gammal allsvenska bekant 2019 , 2017 och är laget som blev beskyllt för att mer vara en affärsidé än en föreningen men de verkar hittat sin nisch i Eskilstunas fotbollsmylla. Daniel Björkquist gjorde en säsong i laget när han överraskande inte fick nytt kontrakt med svartvitt men spelade sig tillbaka till Närke. Filip Rogic den gamle örtbrobekantingen gjorde och också nån säsong i smestan.

Samuel Dahl pigg nykomling i svartvitt. Foto: ÖSK

ÖSK har fått ett lyft med unga fräscha vänsterfötter, Samuel Dahl, Noel Milleskog och Vincent Thill
skojar friskt med aviga och oväntade aktioner. Bloggen hoppas att dessa tre ynglingar kan väcka Benjamin Hjertstrand, men det klart, laget måste ju ha några högerdojor också. Dahl, Thill och Milleskog väger lite för lätt i närkamperna men man hoppas de hinner göra avgörande intryck ändå innan de norpas av föreningar högre upp i näringskedjan. Bloggen hoppas bara att spelarna står under kontrakt så föreningen kan få några ytterligare försäljningsmiljoner när det är dags dessa tre att gå vidare i karriären.

ÖSK startar matchen med säkerheten främst och trillar boll i försvaret där Bergmark ersatt skadade Moro och han har också fått ta över handledskyddet! AFC tillåts att äga bollinnehavet utan att egentligen skapa något farligt. Inget mål i ÖSK-baken efter fem vilket tyder på en större laddning och koncentration idag. Det är tillknäppt och chansfattigt. Inget skönspel och riktigt brunkande där AFC samlar ostskivor. DG fri på pass från Thill efter halvtimmen och målvakten gör en fotparad till hörna. Farligaste chansen i första halvlek där Sport spelar tålmodigt och med långsamt bolltempo för att explodera vid några tillfällen. Andresson, Seger och Mpindi gnuggar på utan att glänsa.

Andra halvlek exploderar med ÖSK-offensiv. Thill slår kort hörna till Hamad som knackar tillbaka och Thill går på skott. Boom, otagbart i bortre burgaveln 1-0 är ett faktum. Hamad får sen ett skott som stryker målvaktens vänstra stolpe direkt efter och det har inte gått 5 minuter än av andra. Det är bra go i hemmalaget som lägger sig på kontring och bevakar ledningen i princip resten av matchen. AFC är tålmodiga med god teknik men har svårt att hitta farliga lägen mot ÖSKs parkerade buss. Jake, Dahl och Milleskog har flera lägen att öka på men försvarare hinner ifatt Noel eller så ligger bollen på högerfoten och han har svårt att få till det i kamp med mittbackarna och dessutom börjar springet i benen att avta. Bästa chansen får han med fem minuter kvar. Hamad gör ett osynligt, men ovärderligt jobb, Bergmark och Andresson starka och omutliga och framåt springer Milleskog i 90 minuter. Men en sån här match ska hela laget ges beröm. Fotboll i superettan är inte vacker men poängen är sköna in på kontot och ÖSK behåller kontakten med topplagen och är nu femma i serien.

För övrigt anser bloggen att Behrn arena borde byggas in av läktare om det finns några resurser kvar när skola, vård och omsorg fått tillräckligt för sin verksamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ÖSK - Sandvikens IF 1 - 0 ( 0 - 0 )

Axén firar det nytagna körkortet.  Axen lugnet själv i studion  Foto: Fotbolldirekt     Dagens motståndare, Sandvikens IF, är nya för blogge...