måndag 10 oktober 2022

ÖSK - Dalkurd FF ( 1 - 1 ) 1 - 3

Martin Broberg Foto: expressen.se
   ÖSK har nu två raka vinster i de senaste omgångarna och marken i tabellen börjar kännas något fastare men än är inget nytt kontrakt klart. Det är många om budet i tabellens nedre del och i nuläget har alla lag i alla fall en teoretisk chans att klara sig kvar i superettan när Lützendimman tätnar i början av november och serien spelas färdigt. November är också den månad som vi samlar pengar mot testikelcancer och prostatacancer och otursförföljde Martin Broberg är en av de drabbade. En riktig kämpe och fighter. Knäskadad, ljumskskadad, lårskadad ja skadelistan är lång och nu kan man lägga till testikelcancer som kan bli den största utmaning av alla för denna svartvita karlskoging. Bloggen önskar lycka till med tillfrisknandet.

Dagens motståndare Dalkurd är nu på jumboplats i Superettan men det är inte mer än fyra år sedan lagen möttes i allsvenskan. Så kan det gå och bloggen hoppas att lagen inte ramlar ner ytterligare en nivå i seriesystemet. I det fallet ser det mörkast ut för Dalkurd som just nu ligger sist i tabellen. I ÖSK är skadelistan i vanlig ordning lång. Plastgräset verkar slita hårt på spelare som Kevin Walker och DG och deras lårmuskler. Moro är sjuk eller i frysboxen oklart vilket, medan Ahmed Yasin är avstängd. Noel Milleskog har en svårläkt ljumske men rapporteras vara på väg in i matchtruppen snart. Jiloan Hamad har svårläkta hälsenor men spelar på halvfart. Erik Björndahl skyttekungen som skulle skjuta ÖSK tillbaka i allsvenskan sitter fast i Järdlers frysbox och är väldigt långt från en startplats i det raka spel som ÖSK bedriver just nu där fart och snabbhet premieras. De två egenskaperna är inget adelsmärke för vår padelspelande targetplayer. David Seger är istället tillbaka från avstängning. Bloggen undrar om Sport ställt upp med samma startelva två matcher i rad den här säsongen, så mycket turbulens runt spelare och spelares form har det varit.

En håglös bloggare Foto: ÅJ
   NA tog ut segern i förskott och Erik Björndahl utsåg sig själv som given i startelvan. Båda sakerna floppade rejält. Speciellt när DG, Yasin, Walker, Milleskog och Broberg saknades i startelvan. Björnen fick starta på Moses bekostnad men de båda bytte plats efter 55 minuter. Gjorde tyvärr ingen skillnad, inte gjorde de andra byten som Järdler genomförde något heller för att höja kvalitet och intensitet på planen. Speciellt inte när Järdler stoppade in de dribblingssugna smurferna Barsoum och Shlimon på mittfältet tillsammans med skadade Hamad som gick för halv maskin. I första halvlekens 19:e minut forcerade Jake Larsson in 1-0 men var osynlig både före och efter målet. Inte speciellt vän med bollen eller lagkamrater. I 42:a minuten schabblar Hamad graverande och Bergmark upprörande så att gamle örebroaren Rodin Deprem kan stöta in kvitteringen, 1-1. Så himla onödigt då ÖSK hade matchen i sin hand och Dalkurd varit uddlösa framåt innan målet. I första slet Andresson och Seger medan Eskelinen i målet var bäst. Spelet värmde inte det minsta så det var tur att bloggen hade toppluva och l-ngk-ls-ng-r.

Stärkta av kvitteringen dominerade Dalkurd andra halvleks inledning och ÖSK spelar sämre än på länge vilket inte säger lite utifrån spelet de senaste två åren. I 73:e minuten stöter Dalkurd in en boll från nära håll i samband med hörna. 1-2. Men frågan är om inte det borde varit frispark för svartvitt då Eskelinen skadas i närkampen med målskytten och tvingas bryta matchen. The botten is nådd och hemmalaget klarar heller inte av att åstadkomma någon forcering framåt. Tvärtom kontrar Rodin Deprem snyggt in 1-3 i 82:a minuten. Sport är i ruiner!

För övrigt anser bloggen att Behrn arena borde byggas in av läktare om det finns resurser kvar när den kommunala skolan, vården och omsorgen fått tillräckligt för sin verksamhet.