söndag 4 september 2022

ÖSK - Norrby IF ( 0 - 0 ) 0 - 0

    ÖSK rider på Järdlereffekten med två segrar mot Utsikten i serien och division ett laget Vasalund i cupen. Idag var det dags för Norrby IF från Borås. Laget som startade serien imponerande och hade toppkänning innan man fick stryk av ÖSK på hemmaplan. Hamad och Milleskog nätade på Borås arena och hoppet om ett snabbt återtåg levde på Närkeslätten. Bloggens västgötakompisar på Västra stå hävdar att det inte är några Elfsborgaren i Norrby då det råder en rivalitet mellan lagen som påminner om det frostiga förhållandet mellan ÖSK och Forward. Istället dumpar Elfsborg spelarna i Skövde med ett ganska lyckat resultat får man nog säga. 

   Tillsammans med evigt skadade Martin Broberg har Milleskog ljumskproblem sedan en tid som känns på tok för lång. Kevin Walker verkar också vara förlorad till skadelistan och befinner sig långt från start. ÖSK har en stor och bred jämngrå trupp med några få halvhöga toppar. Hamad lyser klarast men plågas av sin hälsenor som inte verkar tåla konstgräset på Behrn. Ett par av de yngre egna spelarna i truppen har lånats ut till klubbar i närområdet för att de ska få speltid. Man har dessutom låtit brassen Fabio bryta kontraktet för att spara pengar,  men också ge honom möjligheter att hitta speltid i ett annat lag. Jake Larsson och Nasiru Moro verkar ha hamnat i Järdlers frysbox och syns inte till på planen idag.

DG i ÖSK, en andra gång.  Foto: ÖSK fotboll

DG har varit den av de mer etablerade spelarna som haft svårast att få till det i svartvitt men han är också den som fått agerat hjälpgumma och spelat på mängder av olika positioner i laget ibland under en och samma match dessutom. Inte lätt då att visa sina kunskaper på planen. I dagens match får han agera inhoppare precis som flera matcher tidigare på den här säsongen. DG kommer närmast från Norge och innan dess allsvenska Elfsborg. Till Boråslaget såldes han av ÖSK, förmodligen för att räta upp sportklubbens ekonomi som är konstant usel. Ekonomin blir inte bättre för ÖSK av att hockeyn tagit över som stans mest framgångsrika och mest mediauppmärksammade lag.

   Matchen inleds som ett sömnigt ställningskrig utan riktigt vassa målchanser för något av lagen. Det är mycket som står på spel i dagens ångestmöte när Behrn tar emot Norrby och 1617 åskådare som är årets sämsta siffra. Åskådarna blir vittnen till en tråkig tillställning som aldrig riktigt lyfter. ÖSK vaskar fram några halvchanser i första och några i andra halvlek. Det mest spännande är ÖBAB-skottet som är halvtidsunderhållningen! Spelet i andra halvtid tar vi där den första slutar räddhågset, avvaktande passningar bakåt och i sidled trots att det mesta av spelet genomförs på Norrbys planhalva. Båda lagen verkar rädda om den poäng de har istället för att vara intresserade av att försöka få tre poäng. Händelselöst minst sagt och även om DG, Moses och Custovic byts in i andra halvlek förändras ingenting. Tristessen bryts i 58:e minuten när ÖSK får en dubbelchans där Norrby så när gör ett självmål men målvakten är på tå och räddar. Men det är 90:minuter av bloggens liv som aldrig kommer tillbaka. Skulle varit hemma och klippt gräs istället.

Spelarbetygen idag är jämngrå i svartvitt. Bättre lycka nästa gång.

För övrigt anser bloggen att Behrn arena borde byggas in av läktare om det finns resurser kvar när den kommunala skolan, vården och omsorgen fått tillräckligt för sin verksamhet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Biodags - Lee

Lee på riktigt och på film. Foto: Lee Miller archives    Lee Miller, 1907-1977, var en äventyrerska, fotomodell, kock, fotograf och föregång...