tisdag 23 augusti 2022

ÖSK - Skövde AIK ( 0 - 1 ) 0 - 1

   Vid vårens möte mellan lagen kändes det som att ÖSK skulle kunna bli ett topplag. Mer tveksamt nu så här på sensommaren med tio omgångar kvar. Skövde spelar en enkel och disciplinerad fotboll med långa inkast som giftigt och ofta använt vapen. Mängder av nickdueller framför eget ÖSK-mål men Andresson håller rent.

Christian Moses den senaste i den långa
raden av nyförvärv. Pigg targetspelare
   ÖSK lyckades knipa en pinne på gräs borta mot Öster och visade upp gott gry, bra spel och kämpatakter.
Men det räcker inte mot nykomlingen och topplaget Skövde AIK. Hemma laget har försökt att förstärka och i vanlig ordning är det skador och avstängningar och Hamad spelar halvskadad och det räcker inte. Två nyförvärv som debuterade förra omgången och gav lite friskt blod. Hoppas de kan fortsätta vara en injektion till sin nya kamrater och deras skadeskjutna självförtroende även efter dagens förlustmatch.

   Historiskt sett så var svartvitt bara en poäng från nedflyttning till tredjedivisionen 1986. Det berättade gamle stormålvakten Lars-Erik Carlsson för bloggen när de träffades för att prata fotboll. I år är det fortfarande en bit kvar dit och bloggen hoppas att vi aldrig hamnar där men det är hårt jobb som krävs för att vi skall slippa det scenariot.

   ÖSK ställde upp med 10,5 spelare i dagens startuppställning. En Jiloan Hamad som spelade halvskadad utan att ta någon maxlöpning, gick inte in i några dueller, hade en dålig dag som passningsspelare och bredsidade bollen vid de skottlägen som han hamnade i. Därmed var han lagets största målsumpare när bredsidorna singlade som höstlöv över och utanför mål. Vad gällde passningsspelet var mittbackar och innermittfältare ännu större syndare men så har det sett ut hela säsongen. Upprinnelsen till Skövdes vinstmål var ett flagrant slarv på mitten av en innermittfältare som blev förödande för hemmalagets segerdrömmar. ÖSK fick till en kvittering i andra halvlek men den blåstes bort för offside och det förutom ett knallhårt skott av Ahmed Yasin rakt på målvakten var vad hemmalaget presterade mot Skövdemålvakten i chansväg under 90 minuter.

   Kaffet och ÖSK är heta de första minuterna av matchen men inga högoktaniga chanser vaskas fram. Skövde får en glödhet chans efter fem minuter efter ÖSKslarv! men Eskelinen står iväg precis som han gjorde halvdussinet gånger under matchen. Enligt vätgötagänget på Västra stå består Skövde till hälften av Elfsborgsspelare och de ser onekligen ut att vara mer skolade, mer samspelta än ÖSKs division 1 koloni av vilsna spelare. Skövde är stora, starka  och spelar precis efter sina resurser på ett väldisciplinerat sätt. I andra halvlek parkerar man dessutom bussen på ett synnerligen effektivt sätt. ÖSK å sin sida är är frustrerat och uppträder taffligt och utan självförtroende med ett passningsspel som lämnar mycket i övrigt att önska. ÖSK är vansinnigt uddlöst och ingen, förutom Ahmed Yasin, vågar bryta några mönster. Det är nästan så att ÖBABskottet i halvtidspausen är det mest spännande på Behrn Arena den här sensommarkvällen. Till och med Jake Larsson får komma in i fem minuter från frysboxen men gör inga avtryck. Tyvärr blir laget utbuat av hemmapubliken för andra matchen i rad efter slutsignalen. Inget som hjälper och är en trist signal som ytterligare sänker självförtroendet på spelarna, laget och föreningen. Nej, kom ner till Behrn och stötta spelarna istället i den svåra situation som laget är i just nu.

   Eskelinen gör några fina räddningar på skott och frilägen och håller ner förlustsiffrorna. Ahmed Yasin är bästa ÖSKare för dagen och Axel Andersson dominerar luftrummet i det egna straffområdet matchen igenom.

För övrigt anser bloggen att Behrn arena borde byggas in av läktare om det finns resurser kvar när den kommunala skolan, vården och omsorgen fått tillräckligt för sin verksamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Biodags - Lee

Lee på riktigt och på film. Foto: Lee Miller archives    Lee Miller, 1907-1977, var en äventyrerska, fotomodell, kock, fotograf och föregång...