lördag 4 december 2021

ÖSK - Elfsborg IF ( 1 - 0 ) 2 - 3

ÖSK avslutar idag sin sjuåriga sejour i allsvenskan mot bogeylaget Elfsborg som hade häng på seriesegern in i det sista. Boråsarna har en Europa Legueplats att spela för idag så västgötarna blir en svår nöt att knäcka för de svartvita. Iskallt väder och avslutningsmatch i december är kallt. ÖSK å andra sidan har varit iskalla som lag och förening hela året och ett stålbad i superettan kanske är välbehövligt om än mycket trist. Spelarna i laget är om möjligt ännu iskallare på spelarmarknaden och sedan senast har även lånespelarna Richard Friday och Patrick Luan fått silkessnöret av föreningen och får gå tillbaka till sina respektive lag. Tyvärr har också Kevin Wright meddelat att han slutar i föreningen efter tre år. Han kanske var för dyr eller annars har han ett bra anbud. Bloggen hoppas att föreningen försökt förnya kontraktet med speedkulan från London. Kanske bloggen kan få äta en sista sallad med Sierra Leones landslagsman på Fresh foods. Det innebär att sex spelare nu lämnat truppen och fler lär det bli, men flera utlånade spelare är på väg tillbaka om än tillfälligt. Det ironiska är att de spelare som föreningen lånade ut till Västerås, Ali och Björndahl har gått fenomenalt bra och det surrar proffsrykten om Ali och flera allsvenska och superettarykten om Björndahl. Så det beslutet att låna ut dessa två var nog en gigantisk felbedömning av sportchefen. Jag har en känsla av det kommer att hända mer i truppen då den måste minska och reducera sina lönekostnader. Oklart är om någon spelare under kontrakt kan vara aktuell för försäljning för att bättra på ekonomin.

Ny ordförande Kent P hittills enda nyförvärv 2022

Lagen har mötts ofta de senaste åren och bloggen har bevakat möten mellan lagen  2016  2017  2018  2019  2020. Bloggen har till och med bevittnat en bortamatch men har inte kunnat njuta av segerns sötma sedan 2016. Sport har redan börjat tänka på nästa säsong och låter unga spelare få chansen i sällskap med rutinerade som förväntas vara kvar i klubben i kampen för en allsvenska plats under 2022. Bergmark, Seger, Milleskog, Jake Larsson tillsammans med Hamad, Moro och Mårtensson verkar vara lirare i svartvitt inför nästa år. Men osvuret är bäst och nästa vecka börjar silly season och då vet man aldrig vad som händer med de pengagalna fotbollslirarna. Idag får också Nordin Gerzic några minuter för att han ska få njuta av publikens hyllningar och ovationer innan han lägger skorna på hyllan och inträder i åldrandets anonymitet.

Första halvlek startar med att Johan Mårtensson hamnar på den långa skadelistan i Sport, ett olyckligt motlägg ger uttänjda ledband i högerfoten. Elfsborg som spelar för Europa är inte helt oväntat piggare i matchinledningen och plastmattan slits mest på ÖSKs försvarssida. De få tappra, frusna kubanerna på läktaren är pigga och stöttar hemmalaget in i det sista av allsvenskan. Seger och Yasin vaskar fram en bra målchans efter kvarten men det blir hörna efter en pigg och rapp kontring. I övrigt har svartvitt enormt svårt med fotbollens ABC med det enkla, bredsidor, rörelse, kommunikation, ja listan kan göras lång ända till ÅÄÖ. Elfsborg ser till att Bobby Allain inte fryser och Allain gör en fin första halvlek precis som han gjorde senaste matchen. Degraderingen verkar fått honom i form! I 35:e gör Jake Larsson ett noll på en patenterad inåtvikning och nätar i bortre burgaveln. Mycket snyggt och hemmalaget i ledning. ÖSK piggnar till ju längre halvleken lider och Elfsborg sjunker samtidigt i tabellen.  Med en minut kvar av halvleken får ÖSK en superchans genom MIlleskog och Björnquist men han spelar osjälviskt istället för att gå på eget avslut. Allain, Yasin och Moro bäst i svartvitts första halvlek.

I andra halvlek börjar hemmalaget piggt och offensivt men Elfsborg får ändå in kvitteringen i 50:e minuten efter tveksamt försvarsspel. I 54:e kombinerar sig EIF snyggt genom ett stillastående försvar och bortaledningen är ett faktum 1-2 och EIF har vänt matchen. Men i 58:e kontrar Sport och Yasin avslutar med bollen i nät. Två lika i matchen där båda lagen har svängdörrar i försvaret. Elfsborg kliver genom svängdörrarna en tredje gång i 63:e minuten och en ny ledning för västgötarna är ett faktum. Elfsborg jagar mer och ÖSK har svårt att hitta fram framåt. Sista kvarten spelar Elfsborg av matchen och det mest spännande som händer är att Nordin Gerzic kommer in för sina sista allsvenska minuter i en lång och framgångsrik karriär. Tack för allt Nordin Gerzic, 328 gånger om. ÖSK avslutar med tio man efter det att Hamad tvingats stoppa en framrusande gulsvart med oschyssta medel. Bäst i hemmalaget denna sista allsvenska match är Bobby Allain i mål, Ahmed Yasin framåt och en eloge till Noel Milleskog för hans orädda spel samt Moro i försvaret trots många plumpar i passningsspelet.

För övrigt anser bloggen att Behrn arena borde byggas in av läktare om det finns några resurser kvar när skola, vård och omsorg fått tillräckligt för sin verksamhet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ÖSK - Sandvikens IF 1 - 0 ( 0 - 0 )

Axén firar det nytagna körkortet.  Axen lugnet själv i studion  Foto: Fotbolldirekt     Dagens motståndare, Sandvikens IF, är nya för blogge...