måndag 22 november 2021

ÖSK - Kalmar FF ( 0 - 1 ) 1 - 2

    Tre omgångar kvar på allsvenskan 2021 och ÖSK har åkt ur högsta serien sen bloggen rapporterade senast. ÖSK har två betydelselösa hemmamatcher kvar där dagens match spelas mot Kalmar som förra året spelade negativt kval men i år haft Henrik Rydström som tränare och har häng på europaspelsplats. De två Ringbröderna i Kalmar verkar bli två av få örebroare i högsta serien nästa år.  I ÖSK börjar det röra sig bland spelarna inför nästa år och idag får flera etablerade lirare sitta på bänken eller vara utanför truppen. Dessutom är några avstängda medan andra är långtidsskadade. Agon Mehtmeti, Michael Almebäck och Nordin Gerzic har alla meddelat att de slutar sina karriärer i ÖSK. Almebäck och Nordin lägger fotbollsskorna på hyllan. Mårtensson och Walker är avstängda medan Collander och Broberg långtidsskadade. 

Tack Nordin!
   De allsvenska möten från 2016 2017 2019 2020 är matcher som bloggen bevittnat tidigare säsonger men som aldrig varit några fyrverkerier utan mer sömnpiller. Risken är överhängande att dagens fight kan bli en nytt piller om inte hemmalaget lyckas reta upp bröderna Ring som besöker hemstaden. Kalmar har onekligen lite att spela för och Sport måste spela för klubbmärket och kanske också att varje spelare kan motivera sig till en bra prestation inför nästa års lagbygge som i alla fall en del av spelarna vill vara med i. Få eller inga är väl attraktiva för en allsvensk förening efter årets insatser som varit mer än tama!

Hussein Ali, David Seger, Niclas Bergmark, Jake Larsson och Noel Milleskog tar idag plats i startelvan och tränare Lantz signalera tydligt tankegångarna inför nästa år. Milleskog debuterar dessutom från start och Kevin Wright gör comeback efter skada. Det blir en spännande match där flera spelare bör ta chansen inför nästa säsong som spelas i Superettan. Omgången har ännu en ny startelva för de svartvita. Bloggen tror attt ÖSK ställt upp med lika många startelvor som man spelat matcher i årets allsvenska. En anledning bland många, till tabelläget.

   Den första kylslagna halvleken är igång och smålänningarna testar Allain direkt men fransmannen avvärjer enkelt. De svartvita har svårt att hitta rätt i passningsspelet och det ser inget vidare ut men efter tio minuter börjar laget koncentrera sig och spelar lite bättre även om passsningsspelet lämnar mycket att önska. Efter kvarten får svartvitt en frispark som Jake slår. Ett tungt skott med bra fart som målvakten motar till en resultatlös hörna. Hittills har Jake varit piggast i hemmalaget. Sitter det agenter på läktaren tro?  I 30:e minuten snappar Oliver Berg åt sig bollen efter slarv från Besara på egen planhalva och norrmannen placerar bollen i bortre burgaveln. Inte rättvist kanske, men snyggt. Tempot är väldigt lågt, och närkamperna lyser med sin frånvaro. Jake Larsson och Bobby Allain bra i första.

   Andra halvlek går igång och bloggen är fortfarande vaken. Matchen har inte helt oväntat svårt att tända till speciellt som Kalmar tagit ledningen. I 48 minuten räddar Kalmars Douglas Bergqvist två gånger om på mållinjen inom 15 sekunder, båda gånger snuvar han en försiktig Noel Milleskog på det första allsvenska målet. När inte svartvitt kan göra mål på det läget så är det inte konstigt att laget gjort minst mål i allsvenskan i år. Ett fåtal kubanerna kämpar på och håller humöret uppe trots underläge i matchen och isande novemberkyla. I 65:e går Jake av skadad och Ahmed Yasin kommer in, nio år och en knärehabilitering sen sist. ÖSK är hungriga och har flera halvchanser. Efter hörna i 69:e blir det rörigt framför hemmamålet och försvaret får inte bort bollen däremot får Kalmar den i nät. Två mål för Kalmar, noll för ÖSK. I 82:a gör Yasin mål då han tar ner en långboll och går direkt på skott som går i mål, en typ av aktion som laget saknat tidigare i år. Plötsligt pressar ett ivrigt ÖSK på för en kvittering. Wright och Yasin vaskar fram några chanser. I andra är Besara lugn och bra, Kevin Wright spelsugen och Ahmed Yasin ersätter piggt.   

    För övrigt anser bloggen att Behrn arena borde byggas in av läktare om det finns några resurser kvar när skola, vård och omsorg fått tillräckligt för sin verksamhet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ÖSK - Sandvikens IF 1 - 0 ( 0 - 0 )

Axén firar det nytagna körkortet.  Axen lugnet själv i studion  Foto: Fotbolldirekt     Dagens motståndare, Sandvikens IF, är nya för blogge...