måndag 26 juli 2021

ÖSK - AIK ( 1- 0 ) 1 - 1

Efter elva matcher ligger ÖSK fortfarande sista i allsvenskan. Men en våt dröm hos supportrarna har gått i uppfyllelse under sommaren när sportchefen Axel Kjäll med föreningens och supportrars ekonomiska muskler lyckats göra två drömvärvningar. Nahir Besara och Jiloan Hamad har skrivit på för Sport och dessutom på långtidskontrakt. Man kan hoppas att detta skall ge en injektion och en positiv boost till de övriga i laget att lyfta sig några snäpp. Det är 57 poäng kvar att spela om så än finns det en god chans om ett lyft i tabellen. Att nå samma höjder i allsvenskan som förra året kan nog vara svårt men inte omöjligt i en allsvenska som är jämn poängmässigt från plats nio och nedåt.

AIK satsar och siktar högt men har inte nått målet än. Gamle ÖSK-bekantingen Filip Rogic verkar vara tillbaka i startuppställningen igen och EM-spelarna Lustig och Larsson borde återhämtat sig vid det här laget. Ett namnkunnigt lag på besök med hög storstadsprofil och en förening som aldrig saknar resurser.  Tidigare år på Vallen har det gått sådär för svartvitt 2020 2018 2017 2016 men nu är laget laddade med energi och nyförvärv. Dessutom får Behrn släppa in publik igen även om det blir långt från fullsatt i dessa Coronatider. Ryktet säger också att Martin Broberg har tillfrisknat och är med i truppen. Undrens tid är inte förbi och konkurrensens i truppens har skärpts mångfalt. Ska det bli ytterligare förstärkningar borde  det komma i de bakre regionerna som har sina utmaningar.

Besara skapar lugn
   Matchen är igång och AIK har bollen mest i inledningen. Om Vitor tycker att Broberg är ett nyförvärv så tycker bloggen att Wright är ett annat som är enormt viktig för Sports speluppbyggnad. Ett tredje var tvungen att kliva av efter uppvärmningen och det var tyvärr Hamad men Besara är med i startuppställningen. Almebäck är petad till förmån för Hjertstrand och där är bloggen inte helt med på noterna och det blir fummel direkt i matchinledningen. I spelet märks det att hemmalaget är laddat med energi och boostat av nyförvärven även om ett har fått kasta in handduken efter uppvärmningen och Besara rör knappt bollen i inledningen. ÖSKs första tjugo håller 2020-klass. Kul att se. Besara kommer igång efter tjugo minuter. Collander bombar in sitt första allsvenska mål på en bjudning av gnagarförsvaret i 26:e minuten efter pass från Besara. Allain gör en suverän Busterräddning på en patenterad Sebastian Larsson-frispark i 27:e. AIK tar över initiativet efter målet men ÖSK har en tight defensiv som är samspelt och med ett enormt självförtroende för dagen. Besara är viktig som bollhållare och för att lugna ned spelet med boll. Tyvärr har hemmalaget inte så mycket bollinnehav, de behöver vila mer med boll. Halvlekens bästa var Allain, Skovgaard men även Wright och Collander, alltså många gör sina bästa halvlek för säsongen.

Andra halvlek inleder hemmalaget piggt och Walker får till ett bra skott efter en raid av nyligen inbytte Björnquist. Efter tio minuter i andra halvlek börjar chanserna avlösa varandra för lagen. Bra chanser dessutom. I 60:e minuten kvitterar AIK på nick efter hörna, 1-1. Nu gäller det för svartvitt. Allain misstar sig på bollbanan några gånger och AIK får flera halvfeta lägen. ÖSK kontrar farligt och matchen är intensiv. AIK har mängder av chanser samtidigt som ÖSK satsar med offensiva inbyten, bland annat byts Broberg in. Nerverna utanför tröjorna och kramp i vaderna på Besara, fyra tilläggsminuter. En kämpamatch från hemmalaget som klarade en poäng efter en mycket bra inledning.

Bäst idag Bobby Allain, Skovgaard, Wright men även Hümmet och Besara var bra och spelade uppoffrande.

För övrigt anser bloggen att Behrn arena borde byggas in av läktare om det finns några resurser kvar när skola, vård och omsorg fått tillräckligt för sin verksamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ÖSK - Sandvikens IF 1 - 0 ( 0 - 0 )

Axén firar det nytagna körkortet.  Axen lugnet själv i studion  Foto: Fotbolldirekt     Dagens motståndare, Sandvikens IF, är nya för blogge...