lördag 8 maj 2021

ÖSK - Halmstad BK ( 0 - 0 ) 1 - 0

 Svartvitts säsongsinledning har fått bloggen att tvivla på laget. Inför släktingar, kamrater och förståsigpåare är bloggen lojal mot laget och föreningen men innerst inne gror tvivlet. När vi idag möter nykomlingarna från Halmstad är det redan en måstematch och det är nog viktigt att Käll gör några större eller smärre förändringar för att väcka laget. I princip ingen lagdel fungerar som det var tänkt och ingen av spelarna verkar komma upp i normal nivå. Nu efter fyra matcher med minimal poängutdelning och ett lätträknat antal målchanser börjar naturligtvis också självförtroendet att svikta hos spelarna. Laget saknar Kevin Wrights snabbhet och hot på vänsterkanten men får tillbaka Jake Larsson i laget som vågar utmana på kanten. Men framför allt saknar laget någon som gör mål och en spelare som håller ihop defensiven.

Nu måste bollen in i mål! Bild: ÖSKfotboll

2017 var senast som lagen möttes i allsvenskan och mötet var inget som går till historien. Marcus Antonsson, Halmstads MFF-lån, håller krutet torrt den här våren och har redan runnit genom de allsvenska försvaren fler gånger i år och finns med i skytteligans topp. De glada laxarna från Halland har fått ihop fyra poäng som nykomlingar och borde kunna vara en lämplig motståndare för Sport om hemmalaget vill börja plocka poäng. Seriestarten har inte alls varit som det var tänkt och det gäller för hemmalaget att det vänder fortare än kvickt. Medan Halmstad snittat en poäng per match i inledningen av årets serie har ÖSKinte ens snittat en målchans per match.  

   Första halvlek bjuder på solsken och återgång till en gammal laguppställning med Seger och Jake på var sin kant medan Collander ersätter ikonen Gerzic på innermittfältet. Framåt får Björndahl chansen mot de nickstarka mittbackarna i HBK. Dessa förändringar parat med att laget sätter försvarsspelet framför presspelet ger matchen en annan karaktär.  Första kvarten ger ett hafsigt och okoncentrerat intryck och bollen befinner sig mest i den befriande luften. I 17:e får Jake årets bästa målchans efter fint förarbete av Seger och Björndahl men det lama skottet landar rakt på målvakten. Matchen fortsätter och letar efter sin karaktär, som åskådare ser man ångesten bland de 22 spelarna i detta tidiga bottenmöte. En oväntad vänsterpärla i 35:e från Hjertstrand letar sig sånär in i krysset men HBK-keepern räddar snyggt. Hümmet får till en strumprullare efter fint förarbete av Jake i 40:e. Bra ÖSK-spel i första med de gamla vanliga killarna Seger och Jake på kanterna och Björndahl gör sin bästa match i den svartvita tröjan. Bästa Svartvita i första Erik Björndahl och Jake Larsson men även Johan Mårtensson gör avtryck.

    Inför andra halvlek finns det faktiskt förhoppningar om poäng efter en ok första halvlek. I andra minuten petar Hümmet in bollen från en meter på pass från Seger efter det att Björndahl stulit bollen på kortlinjen. 1-0 Äntligen mål för Sport! Halvleken blir lite av ett ställningskrig utan vassa målchanser. Tyvärr blir ÖSK väldigt låga i sitt försvarsspel i andra och bloggen har hjärtat i halsgropen både en och tre gånger när HBK matar inlägg. Tyvärr inte allsvenskans vackraste match i år där Sport verkligen kämpar  till sig tre poäng. Ökenvandringen är slut!  Bästa spelare i hemmalaget idag är Erik Björndahl, Dennis Collander och Johan Mårtensson. Alla tre spelade med blåstället på vilket krävs för att ta trepoängare.

   För övrigt anser bloggen att Behrn arena borde byggas in av läktare om det finns några resurser kvar när skola, vård och omsorg fått tillräckligt för sin verksamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ÖSK - Sandvikens IF 1 - 0 ( 0 - 0 )

Axén firar det nytagna körkortet.  Axen lugnet själv i studion  Foto: Fotbolldirekt     Dagens motståndare, Sandvikens IF, är nya för blogge...