söndag 2 maj 2021

ÖSK - IFK Norrköping ( 0 - 1 ) 0 - 3

   Idag möts två lag på Behrn arena som haft en skakig inledning på 2021 års allsvenska. Senast lyckades IFK Norrköping vända den negativa trenden med en seger mot Halmstad medan ÖSK åkte på en snöplig men rättvis uddamålsförlusten borta mot Kalmar. ÖSK riskerar att åstadkomma en historiskt svag inledning på den allsvenska säsongen som tangerar noteringar från 1972 eller 1946 beroende på resultatet idag.

Senast lagen möttes på Behrn mullrade den turkiska jordbävningen när Denniz Hümmet fick till ett hattrick för tevetittarna på närkingsk mark 2020. Den matchen var starten på ÖSKs fenomenala höst förra året men också den hösten som gett de höga kraven som inte laget nått upp till än den här säsongen. Tidigare har IFK Norrköping varit något av ett spöke för ÖSK som haft svårt att besegra Pekingneserna 2019 2018 2016

ÖSK måste få ordning spelet i motståndarens straffområde och komma in i boxen (straffområdet)  med mer spelare. Det gäller också för laget att de håller ihop och inte blir för långa för då ställs svartvitts ork  på stora prov och då kommer laget inte in i straffområdet och kan hota den nya målvakten i IFK. Den nye målisen i IFK är naturligtvis Oscar Jansson som är på sitt första officiella besök på Behrn sedan sedelbuntarnas lockelsen i Östergötland blev större än lojaliteten med Sport. Detta tillsammans med en namnkunnig offensiv som gör livet surt för ÖSK även om ett par spjutspetsar är skadade idag.

Sluta vädja till domaren och kämpa istället!
   I vanlig ordning är det rena rama sjukstugan i svartvitt där evighetsskadade Martin Broberg får sällskap av Walker, Wright, Mehmeti. Tillsammans med otursgubben Rasmus Karjalainen som på grund av en skada på halspulsådern gjort sin sista match för föreningen under sin låneperiod från holländska andraligan bildar dessa spelare manskapet utanför truppen. Trots att det är 81 poäng kvar att spela om börjar surnärkingarna kräva Källs avgång och önska nya lånespelare och och andra startspelare än vad Käll väljer. Prestation eller resultat, det är frågan och får bloggen som de vill blir det båda två men i dagens läge måste man nog prioritera resultat för nu vill alla att laget skall börja samla poäng.  

   Första halvlek börjar i 3:e med en fett friläge för Norrköping men Bobby i ÖSK-målet gör en fin räddning. Allain håller tätt även vid två jättelägen sju minuter senare och Allain spelar som i "Janssontrans". Han får fortsätta med det första 20 då Norrköping radar upp chans på chans och ÖSK uppträder vilset med långsamt spel på mittfält där bolltappen är i legio. ÖSK uppträder i första mer som ett lag men spetsen och farten saknas. De sista fem av första halvleken lyckas ÖSK skapa två vassa lägen men IFK skapar också i slutet av första och sätter ledningsmålet i efterspelet till en fast situation precis innan halvtidssignalen.
Allain bäste ÖSKare i den första halvleken.
     Istället för kaffe och kokt korv med bröd i halvtid erbjuder bloggen läsning om Närkingar i Norrköping genom åren. Förste man att lämna Sport för IFK var Pelle Blohm som gjorde framgångsrika år i Östergötland som förde honom vidare till bl a Kina. Näste man som gjort resan blev Kalle Holmberg som lyckades hålla krutet torrt i Peking och vinna skytteligan i allsvenskan under sin tid i klubben. Och nu är det alltså Oscar Janssons tur att göra resan över landskapsgränsen. Längre tillbaka provade en Hallsbergsyngling för ÖSK men föreningen fick inte rätt vibbar för denna bandy och fotbollstalang. Han blev istället uppsnappad av IFK och gjorde sedan en lång och framgångsrik karriär och var länge rekordman i flesta antal landskamper. Björn Nordquist spelade länge i alsvenskan och landslaget tillsammans med proffsår i Holland och USA. Men hans kanske största merit är som Bagar´n i filmatiseringen om Åshöjdens BK.
   Men nu över till andra halvlek. Jake in istället för Gall men det innebär mest ett jätteläge för IFK där Bobby Allain tokräddar. Norrköping håller greppet om matchen den första kvarten och ÖSK får bara slå ifrån sig och skapar inget konstruktivt. Felpass och missförstånd i ett långsamt spel som Norrköping inte har några problem att hantera är vad som ÖSK presterar. I 62:a kommer ett distinkt inspel från vänster och östgöten framför mål kan enkelt styra in bollen. Två minuter senare springer IFK sönder Örebroförsvaret och gör trean på ett närskott.  I andra halvlek åstadkommer ÖSK bara några ofarliga långskott medan IFK kontrollerar matchen utan att anstränga sig. ÖSK spelar uppgivet och geistlöst med dåliga passningar till fel adress och ingen rörelse. Självförtroendet från i höstas är som bortblåst med en ökenvind från Dubai.
Bobby Allain bäste svartvite idag men resten av laget kan så mycket bättre. Nya tag nästa helg mot Halmstad.

   F.ör övrigt anser bloggen att Behrn arena borde byggas in av läktare om det finns några resurser kvar när skola, vård och omsorg fått tillräckligt för sin verksamhet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ÖSK - Sandvikens IF 1 - 0 ( 0 - 0 )

Axén firar det nytagna körkortet.  Axen lugnet själv i studion  Foto: Fotbolldirekt     Dagens motståndare, Sandvikens IF, är nya för blogge...