måndag 17 juli 2023

ÖSK - Trelleborgs FF 0 - 0

Bergmark Sr Foto: ÖSK webb
   På förhand var det upplagt som en riktigt tråkmatch i Superettan. Gästerna idag, Trelleborgs FF, med "Tjångavallen" som hemmaplan säger egentligen allt också om lagets spel på bortaplan. Svartvitt som hemmalag med ett rykte om sig att spela tråkig och defensiv fotboll. En stämpel som verkar vara extremt svår att tvätta bort, om det någonsin kommer att vara möjligt. Kunde det verkligen bli en bra och spännande match?
   Simon Amin, den gamla ÖSKaren, var en hårsmån från att avgöra till Trelleborgs fördel på Behrn förra säsongen, innan dessa har lagen inte mötts sedan 2018. Amin gick till Trelleborg 2021, men innan dessa gick TFFs Marcus Pode åt andra hållet och slog sig ner några säsonger på Närkeslätten. Efter en trög förstasäsong satte Pode fart på spel och målskytte ihop med Alhassan Crespo Camara. Dessa två satte skräck i allsvenska försvar under säsongen 2014 men splittrades när Camaras knä inte längre höll för match och Podes hemlängtan blev för stor.

   Idag spelades andra hemmamatchen i rad och Sport hade alla möjligheter att följa upp den fina andra halvleken från senast mot Öster. Det är fortfarande skadefritt i laget och konkurrensen i truppen gör att alla måste skärpa sig på träning såväl som match. Det surras fortfarande ren del och till slut är Milleskog klar för Djurgården sedan några dagar tillbaka. Ett tillskott i kassan för ÖSK som behöver alla pengar de kan komma över. Bloggen tänker att tappet inte är så extremt stort nu när föreningen knutit Kalle Holmberg till truppen, som komplement finns Jake Larsson och Viktor Backman längst fram. Som fotbollen ser ut just nu är det alltid en avvägning mellan det sportsliga och det ekonomiska när man gör förändringar i truppen.

De 2732 närvarande fick sig till livs en kavalkad av missade halvchanser från hemmalaget. Otroligt svårt att få till det i straffområdet trots 10 hörnor, mängder av inlägg från höger och vänster. Seger var nära i 3:e minuten när han lobbade i fritt läge över målvakten men lobbens rensades undan på mållinjen av TFF försvaret. I 30:e minuten bombar Andresson en nick från fem meter på en hörna. Målvakten får den mitt på sig/sprattlar till och reflexräddar. Det måste varit den hårdaste nicken i Eyravallens hundraåriga historia. Till en början parkerar Trelleborg bussen men vågar sig fram efterhand och tar ibland över spelet men skapar inga chanser värda namnet. ÖSK skapar och trycker på med fart men sista lilla saknas framför mål. Daniel Hultqvist kom in i halvtid som ersättare för Moro och höll ordning i försvaret på ett imponerande sätt. Flera hemmaspelare grisade ordentligt i några närkamper och det börjar verka som insikten hur man ska spela i superettan börjar landa hos spelarna. Kul också att Backman och Barsoum fick minuter idag. Börjar bli en hälsosam konkurrens om platserna. Nåt som kan bidra till bättre resultat. Hultqvist, Dahl och Walker höjde sig något över mängden. Nya tag borta mot Sundsvall till helgen.

   För övrigt anser bloggen att Behrn arena borde byggas in av läktare om det finns några resurser kvar när den kommunala skolan, vården och omsorgen fått tillräckligt för sin verksamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ÖSK - Sandvikens IF 1 - 0 ( 0 - 0 )

Axén firar det nytagna körkortet.  Axen lugnet själv i studion  Foto: Fotbolldirekt     Dagens motståndare, Sandvikens IF, är nya för blogge...