måndag 24 maj 2021

ÖSK - Malmö FF ( 0 - 1 ) 1 - 2

   De höga förväntningar inför säsongen som förra årets höstform skapade slår idag tillbaka på Svartvitt och föreningen. ÖSK sladdar som 14:e lag i allsvenskan efter sju omgångar och de hårda och hotfulla kommentarerna på sociala media låter inte vänta på sig. Våren har alltid varit en utmaning för Närkelaget men som tur är så är vårsäsongen 2021 endast 8 omgångar lång i år. Endast sju poäng vilket är 3-4 poäng mindre än vad bloggen tippat. Det är inte de få poängens oroar bloggen utan det är spelet. Ett spel som hackar rejält. Ett spel som saknar idé och linjer, djupledsspel, ledare på plan som tar tag i spelet och driver på, självförtroende och framförallt jävlar anamma. Nu är det dags att möta Malmö FF vilket brukar vara en stor utmaning som resultaten från 2016  2017  2019 visar. Det enda undantaget är fjolåret 2020 då Sport spelade till sig tre poäng mot Malmö på hemmaplan under den ikoniska hösten 2020.

Kevin Walker tar ton på planen igen 
   Efter en sorglig start på säsongen lyckades ÖSK kämpa till sig två stycken trepoängare mot Halmstad och Häcken. Hoppet återvände till Närke inför länsderbyt mot Degerfors men där på Valla blev laget totalt utspelat av brukets söner som gjorde sin bästa match hittills i den allsvenska comebacken. ÖSKs självförtroende är återigen på botten och bloggen oroar sig för matchen mot Malmö. Ett Skånelag som drabbats av skador på nyckelspelare Toivonen och Christiansen men det finns en stor och kompetent trupp att välja spelare ur för tränare Tomasson. Kjäll å sin sida har också många spelare att välja på i sin trupp men många saknar allsvensk kvalité och är långt i från startspelare i "den allsvenska miljön" just nu. Svartvitt har fyra fd MFFare i sin trupp idag, Hümmet, Ali, Mehmeti och Gall som vill visa upp sig för sina förra arbetsgivare. Även om deras chans att få ett erbjudande att komma tillbaka är minimala. Trots förutsättningar inför dagens match hoppas bloggen på poäng och helst seger i dagens match. Hoppet är det sista som överger bloggen. Nu kör vi.

   Walker debuterar och Björnquist börjar, samtidigt som tre fd Malmöiter startar i svartvitt och ÖSK börjar med ett rutinerat manskap. Men vad hjälper det när Adi Nalic får vandra igenom ÖSK-försvaret med Almebäck som ryggsäck och skjuta mål för Malmö efter tre minuter. Kanske dags för svartvitt att vakna nu? ÖSK spelar upp sig något första kvarten, jämnar ut spelet och får några halvchanser men ändå långt från nätkänning. I 24:e får Hümmet skottchans men slarvar lite och kommer ur läget. Får ändå iväg ett skott som målvakten enkelt greppar. Respekten är stor hos de fd malmöiterna mot fadershuset. I 31:a rinner Malmö igenom enkelt på tre tillslag men då imponera Allain med en fin räddning. Hümmet med farlig frispark efter 35 som tvingar Malmö sista utpost till en avancerad räddning. Tyvärr lite för långt avstånd för att det skulle bli riktigt farligt. Efter inledningen spelar ÖSK upp sig eller är det Malmö som låter ÖSK anfalla? Känns som de gör lite som de vill. I första är Walker, Hümmet och Mårtensson pigga men det finns fler i laget som är på hugget. Nära men ändå långt ifrån sammanfattar första halvlek för ÖSK.

Andra startar i solsken men redan efter 30 sekunder bjuder ÖSK MFF på en chans som blir en stolpträff. En okoncentrerad start av hemmalaget som är lika oskärpta i andra som i första halvlek. Första kvarten i andra spelar hemmalaget oorganiserat och Malmö kan enkelt styra matchen. Hemmaförsvaret känns ihåligt och osäkert. Plötsligt kvitterar ÖSK i 64:e genom Hümmets bredsida på fint inspel från Ali Hussein och ett snyggt överhopp av Kevin Walker. Detta ger energi och självförtroende, nu är det match igen! Efter målet är matchen jämn men då slår MFF till i 75:e och ledningen är ett faktum. Bloggen hade på känn att gästerna hade ett sparkapital. Allain räddar nu laget med flera bara ingripanden när svartvitt tvingas framåt för en kvittering och lämnar ytor bakåt för MFF. ÖSK byter offensivt sista tio och det är en oorganiserad desperat avslutning från hemmalaget.

Bra moral och kämpat sista tio men det ger inga poäng idag.  Bäst i hemmalaget Gerzic, Allain och Hümmet.

För övrigt anser bloggen att Behrn arena borde byggas in av läktare om det finns några resurser kvar när skola, vård och omsorg fått tillräckligt för sin verksamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ÖSK - Sandvikens IF 1 - 0 ( 0 - 0 )

Axén firar det nytagna körkortet.  Axen lugnet själv i studion  Foto: Fotbolldirekt     Dagens motståndare, Sandvikens IF, är nya för blogge...