söndag 22 augusti 2021

ÖSK - Sirius ( 1 - 0 ) 1 - 1

Hamad gjorde debut idag i den svartvita tröjan.
   Nu börjar goda råd vara dyra även om det är 15 omgångar kvar av allsvenskan. ÖSK på negativ kvalplats men lagen bakom flåsar Sportklubben i nacken och avståndet uppåt i tabellen till lagen som man egentligen borde placera sig bakom Svartvitt i tabellen ökar. Jiloan Hamad har inte debuterat ännu men idag är det dags. Hümmet på väg att säljas till ett lag i turkiska ligan men är med idag. Ett nyförvärv från Nigeria och ett från Brasilien, båda anfallare men oprövade kort och inga killar som går direkt in i laguppställningen. Rena rama videojuggar. En ghanansk mittback som visserligen platsar i laget men kan bli en säkerhetsrisk när motståndet hårdnar. Nu i dagarna har man dessutom låtit Ahmed Yasin få ett träningskontrakt med klubben men han förväntas inte bli spelduglig på den här sidan nyår. Oflyt de senaste matcherna med insläppta mål i slutminutrarna som gett ett total på poängtapp på tre poäng dessutom har tränarna slitit rejält på Nahir Besara som gjorde en synnerligen blek figur i senaste förlustmatchen borta mot Varberg.  Det är många omkastningar i startuppställningen och tränare Vitor har inte riktigt hittat en startuppställning att lita på.

   Det är nu dags för ytterligare en sexpoängsmatch den här gången mot Sirius. Tidigare kamper mot Sirius har inte varit några färgsprakande fotbollsfyrverkerier på Behrns plastmatta. 2017 2019 2020 men det är aldrig för sent för de svartvita fotbollskrigarna att göra en bra match. Det är nu dags för Vitor Gazimba att få ihop laget och börja plocka poäng. Sirius har tappat och sålt mängder av nyckelspelare och står inför en uppenbar risk att dras ner i bottenstriden i tabellen.

   Matchen hinner knappt börja innan Mårtensson lyfter långt och Hümmet kämpar ner bollen i straffområdet och lyfter snyggt in en lobb på halvvolley och målvakten är chanslös. 1 - 0 till Sport i andra matchminuten. Sirius hämtar sig relativt snabbt från chocken och har ett närskott i stolpen i åttonde minuten som franske Allain inte skulle tagit om det gått in i stolproten. I 16:e följer gästerna upp med en ribbträff där ribban kommer att dallra resten av matchen. I 20:e får Collander ett friläge men bredsidar bollen rakt på målvakten, vilket avslöjar att unge Collander inte egentligen är en toppforward. Synd, en tvåmålsledning där hade gett ett lugn för ÖSK i matchen istället ligger Sirius på för en kvittering med flera småfarligheter. Första halvlekens främsta hemmaspelare är Moro i mittförsvaret, Kevin Wright på vänsterbacken i offensiven, Collander river och sliter som vanligt på mitten.

   Andra är en fortsättning på första med stort bollinnehav och press av Sirius och ett kontrande hemmalag. I 53:a fäller Skovgaard en Siriusanfallare i straffområdet, solklar straff och utvisning på Skovgaard som hade ett gult kort sedan tidigare. Koakou gör inget misstag från nio meter trots att Allain är på bollen och det är 1-1 i matchen. ÖSK får spela med tio man resten gav matchen och satsar naturligtvis på kontringar. Men ÖSK spelar klokt och får en jättechans genom Besara i 64:e men Vitov-Nilsson räddar snyggt på en stenhård bredsida som går mot krysset. I 71:a får brasilianska nyförvärvet Patrik Luan komma in och debuterar i ett dubbelbyte med Broberg de två kommer in i matchen som offensiva injektioner. Det oavgjorda resultatet får ses som rättvist men båda lagen behövde egentligen tre poäng.

Bäst i ÖSK Nasiri Moro, Dennis Collander och Nahir Besara som gör en uppoffrande defensiv insats idag. Även Bobby Allain gör en bra match i målet.

   För övrigt anser bloggen att Behrn arena borde byggas in av läktare om det finns några resurser kvar när skola, vård och omsorg fått tillräckligt för sin verksamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ÖSK - Sandvikens IF 1 - 0 ( 0 - 0 )

Axén firar det nytagna körkortet.  Axen lugnet själv i studion  Foto: Fotbolldirekt     Dagens motståndare, Sandvikens IF, är nya för blogge...