måndag 5 april 2021

ÖSK försäsongen 2021

    Inför den andra allsvenska Covidsäsongen har bloggen haft stora förväntningar på svartvitt men laget har gått synnerligen knackigt i träningsmatcher och cupmatcher och laget vill inte riktigt lyfta mot högre höjder. Förra säsongens sjundeplats i allsvenskan gav förhoppningar men nu när det snart är dags att tippa årets allsvenska lutar det nog tyvärr åt en traditionell niondeplats. Bloggen ser just nu inget som tyder på något annat, skulle i så fall vara några platser neråt i tabellen. Bloggen erkänner att det är svårt att veta om laget är fågel eller fisk trots att Sport fått tillbaka succélånen från förra säsongen.

   Deniz Hümmet är tillbaka på lån från frysboxen i Borås och i MFFs frysbox lånades Romain Gall som i år verkar vara skadefri och på hugget. ÖSK rotade även runt i Djurgårdens frysbox och skrev kontrakt med gamle ÖSK-bekantingen Kevin Walker. Bobby Allain och Mergim Krasniqi hittades som ersättare på målvaktsposten och som påläggskalv tittade Kjäll till 08-området där han hittade speedkulan och dribblern Taha Abdi Ali. Axel lyckades dessutom köpa Andreas Skovgaard som var free agent hemma i Danmark. Den enda som saknas från förra året är Besara som är nere i Dubai och håvar in stålar. 

   Saknas i truppen i år gör Oscar Jansson som under uppmärksammade former till slut skrev på för IFK Norrköping till svartvita supporters stora missnöje. Money talks, Oscar walks. Simon Amin flyttade söderut till Trelleborg och superettan vilket bloggen tror blir bra för honom. Albin Granlund blev polack där han tar sats mot en plats i Finlands EM-trupp. Daniel Björkman såg det omöjliga i att ta en startplats men istället för att gå ner i divisionerna tog han på sig långkalsongerna och spelar nu på Färöarna. Book har efter mycket fram och tillbaka sålts till Jönköping och Arvid Brorsson såldes till Örgryte. Fabio de Sousa, Isac Boye och Helmer Andersson är kvar men lånas under säsongen ut till Dalkurd, Vasalund respektive Karlslund. Den evige reserven Alfred Ajdarevic är kvar men får knappt med speltid och kämpar på till kontraktet går ut i sommar. 



Dennis Collander lagets
nästa storspelare?
   ÖSK-truppen är en blandning av ungt och gammalt, rutinerat och entusiastiskt. Johan Mårtensson, Mikael Almebäck, Kevin Walker och Daniel Björnqiust står för rutin medan Dennis Collander, Jake Larsson, Hussein Ali, David Seger och Niclas Bergmark står för ungdomlighet. Vad oldtimer Nordin Gerzic står är i år mer osäkert än någonsin och 37-åringens plats i laget kan mycket väl bli på bänken eller på läktaren men osvuret är bäst för den outslitlige mittfältaren. Framåt får laget lita till Agon Mehmeti, Erik Björndal och Rasmus Karjalainen. En trio som på försäsongen inte haft framgång med målskyttet. På skadelistan står Martin Broberg för tredje säsongen i rad. Blir han någonsin i speldugligt skick igen? Dags att söka läkare kanske?



Lördag den 10 april är det dags att slå på teveapparaten då svartvitt tar emot Blåvitt med en hel hop återvändare och ett Serie A förvärv på Behrn. En premiär med att klassiskt oavgjort resultat är att vänta.

För övrigt anser bloggen att Behrn arena borde byggas in av läktare om det finns några resurser kvar när skola, vård och omsorg fått tillräckligt för sin verksamhet.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ÖSK - Degerfors IF 2 - 1 ( 0 - 0 )

Hallands bidrag hos Närkingarna     I föregående omgång gjorde de båda derbylagen en platt figur. ÖSK räddade en poäng på en straff i slutsk...