söndag 6 december 2020

ÖSK - Hammarby 2 - 1 ( 1 - 0 )

 Årets sista match går historiskt sent på året, den 6 december, i ett historiskt allsvenskt år utan publik och med ett späckat spelschema som ställt stora krav på spelartruppen och föreningen. Sista gäst på Behrn arena är Hammarby som i nuläget ligger på 7:e plats i tabellen med ÖSK två poäng efter på åttonde. Inför sista omgången har ÖSK alltså chans att bli sjua i tabellen men riskerar samtidigt att falla till en slutgiltig 11:e plats vid förlust. Så mycket står på spel för allsvenskans ständiga nia i dagens match. Ska man tro på lagets prestationer på hemmaplan på sistone så är chansen stor till seger och den åtråvärda sjundeplatsen. Men matchen ska spelas först. Tidigare drabbningar mot söderbröderna med bloggen som åsyna vittne utspelades 2019 2018 2017 2016 och gav en blandad kompott av resultat och minnen i matcherna med de grönvita bröderna från Söders höjder. 

Skepparn på ÖSK-skutan. Simon Åström 
Foto: ÖSKfotboll.se
 Samtidigt som allsvenskan avslutas har "Silly season" påbörjats och spelare provtränar i föreningen samtidigt som andra aviserar att de ska lämna laget medan några förlänger sina kontrakt. Men mer om det i ett senare blogginlägg. ÖSK har gjort en fantastisk höst speciellt på hemmaplan och regissörerna har varit Nahir Besara samt inlånade Denniz Hümmet med Oskar Jansson som sista utpost och räddande ängel. I dagens fight får Micke Almebäck stå på sidan då han är avstängd efter för många varningar, annars ställer svartvitt upp med starkast möjliga lag möjligtvis undantaget av Jake Larsson som haft en motig höst på det personliga planet. Nu gäller det att avsluta säsongen snyggt och bärga sjundeplatsen. Vilket skulle ge råg i ryggen inför nästa säsong men också mer ekonomisk ersättning från teve och spelavtal.

   Matchen går igång i den närkingska dimman och Agon blir frispelad redan i andra minuten men tofflar bollen rakt på Bajens debuterande målvakt. Matchstarten bjuder på böljade spel med en viss fördel för Hammarby. Båda lagen bjuder verkligen till och man märker att sjundeplatsen hägrar för Sport. I 16:e minuten prickskjuter Nahir Besara ett inlägg, på ett efterspel efter en hörna, på Skovgaards panna och 1-0 är ett faktum. Just nu är Svartvitt på sjunde plats. Kanon! Efter målet tar hemmalaget över och skapar några bra chanser även om Hammarby inte på något vis är ofarliga. Mitt halvleken gör Seger en superprestation ensam med fyra grönvita och skottet överlistar sånär keepern i Hammarby. Sekunder senare blir fyra svartvita fri mot två Bajare men Nahir tar ett felbeslut och skottet går högt över mål. I 30:e minuten måste en av mittbackarna i Bajen kapa en Hussein i full fart. Magyar har redan ett kort och får då syna det röda vilket han gör utan protester. 33 minuter in i matchen avlossar Hümmet en högerkanon men målvakten gör en snygg Busterräddning. Flera giftiga chanser följer för hemmalaget då Hammarby är lite oorganiserade efter utvisningen. Seger och Hümmet alltid spelbara samt Gall och Skovgaard gör en bra första halvlek där hela laget är på tå.

   Andra halvlek, som blir årets sista, präglas av ÖSKs numerära övertag på planen. Lågt tempo, dålig organisation  och lite smågrinigt. ÖSK etablerar en hög press och skapar chanser på ett tröttkört och decimerat Hammarby som förståligt parkerar bussen. Svartvitt får ett mål avvinkat för offside i 60:e minuten men Hammarby stickar fram i några farliga lägen som Oskar avvärjer relativt enkelt. Plötsligt kvitterar Hammarby i 67:e minuten efter bra spel och en snygg curl i bortre burgaveln. 1-1 och ÖSK halkar ner i tabellen. Kom igen nu då! Vilket också hemmalaget gör, flera offensiva byten genomförs också för att lägga mer tyngd i offensiven. Istället blir Hammarby giftigare i sina kontringar. Men i 90:e minuten nickar inbytte Björndahl i 2-1 på hörna i kamp med målvakten, men i slutsekunderna har Hammarby en giftig chans. Det är en hel del prestige i den här fighten.

Gall gör sin bästa match i den vita tröjan, Hümmet och Seger är också tongivande i den sista matchen för säsongen där laget slutar på en 7:e plats i 2020 års allsvenska.

För övrigt anser bloggen att Behrn arena borde byggas in av läktare om det finns några resurser kvar när skola, vård och omsorg fått tillräckligt för sin verksamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ÖSK - Sandvikens IF 1 - 0 ( 0 - 0 )

Axén firar det nytagna körkortet.  Axen lugnet själv i studion  Foto: Fotbolldirekt     Dagens motståndare, Sandvikens IF, är nya för blogge...